ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δεν ήταν και τόσο επικίνδυνο το προαύλιο λέει τώρα ο Κωστούρος

Επιβεβαιώνει τις καταγγελόμενες από την μαθητική κοινότητα κακοτεχνίες στα γυμνάσια του Ναυπλίου ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, δηλώνοντας πως «Όπου υπήρχε κακοτεχνία η επιβλέπουσα αρχή υποχρέωσε τον εργολάβο να το ξαναφτιάξει».

Παράλληλα επισημαίνει πως το προαύλιο δεν ήταν και τόσο επικίνδυνο, όπως του ανέφεραν συνάδελφοί του γυμναστές. Ο δήμαρχος παραδέχεται εμμέσως την ύπαρξη λιμνάζοντων νερών, σημειώνοντας «Τώρα να μην υπάρχει λακουβίτσα με νεράκι λίγο δύσκολο το βλέπω».

Το πρόβλημα είχαν καταγγείλει στο anagnostis γονείς και καθηγητές της σχολικής μονάδας, κάνοντας λόγο για κατασκευαστικές αστοχίες οι οποίες είχαν ως συνέπεια κάθε φορά που βρέχει να δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να γλιστράνε και να χτυπάνε, τα ρούχα τους να σκίζονται και τα ίδια να χρειάζονται πρώτες βοήθειες.

Πέρα όμως από τις κακοτεχνίες για τις οποίες επιλήφθηκε ο εργολάβος, αυτό που είχε ενοχλήσει περισσότερο την σχολική κοινότητα των δύο γυμνασίων του Ναυπλίου ήταν ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνουν οι επισκευές, την ώρα που βρίσκονταν στο προαύλιο 800 παιδιά για το διάλειμμά τους. Καθηγητές και γονείς διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως δεν έγινε καμία παρέμβαση την περίοδο των γιορτών, ενώ το σχολείο παρέμενε κλειστό για τους μαθητές, παρόλο που το πρόβλημα τους είχε γνωστοποιηθεί από πριν . 

Γηπεδάκια σχολεία

Η δήλωση του δημάρχου:

«Ρωτώντας τους συναδέλφους γυμναστές μου είπαν ότι τα «επικίνδυνα» (θυμάστε κάτι δημοσιεύματα….) προαύλια που ανακατασκευάστηκαν με ένα μεγάλο πρόγραμμα του δήμου το οποίο προέβλεπε επιστρώσεις και αλλαγή τάπητα σε 9500 τετραγωνικά μέτρα ανοιχτών γηπέδων στα σχολεία δεν είναι και τόσο «επικίνδυνα». 

Τα παιδιά τα χαίρονται και το μόνο πρόβλημα είναι ότι το προαύλιο των λυκείων στο ιστορικό κέντρο δεν μπορεί να ξαναγίνει πάρκινγκ. Τώρα να μην υπάρχει λακουβίτσα με νεράκι λίγο δύσκολο το βλέπω.

Είναι και όμορφα!

Σημείωση. Όπου υπήρχε κακοτεχνία η επιβλέπουσα αρχή υποχρέωσε τον εργολάβο να το ξαναφτιάξει. Αυτό αν είναι καλό!»