ΡεπορτάζΑρχείο

Επικίνδυνο το νέο προαύλιο των δύο γυμνασίων του Ναυπλίου – Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί και μαθητές!

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που αποφασίστηκε να γίνουν βελτιώσεις στους προαύλιους χώρους των σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων. Στο 1ο και στο 2ο γυμνάσιο Ναυπλίου τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ χρωματίστηκαν με στόχο να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για καλύτερες συνθήκες άθλησης και δραστηριότητας.

Η αναβάθμιση των σχολικών προαυλίων ήταν ένα έργο προϋπολογισμού 280.000€ από τα οποία τα 154.700€ προήλθαν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και τα υπόλοιπα 154.300€ από χρήματα του Δήμου Ναυπλιέων.

Έργο αναβάθμισης προαυλίων Γυμνασίων Ναυπλίου
Το καλοκαίρι κατά την εξέλιξη των εργασιών.

Αν και οι προθέσεις του Δήμου ήταν καλές και η εικόνα εντυπωσιακή, τελικά το όλο έργο τουλάχιστον σε ότι αφορά τον προαύλιο χώρο των δύο Γυμνασίων του Ναυπλίου, αποδείχθηκε προβληματικό.

Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα οι κατασκευαστικές αστοχίες και η ακαταλληλότητα των υλικών είχαν ως συνέπεια κάθε φορά που βρέχει να δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να γλιστράνε και να χτυπάνε, τα ρούχα τους να σκίζονται και τα ίδια να χρειάζονται πρώτες βοήθειες, όπως καταγγέλλεται στο anagnostis.

Πίσσα στο προαύλιο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου
Μέρος του καλοκαιρινού έργου καλυμμένο με πίσσα

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε αρκετά περιστατικά τραυματισμών παιδιών στους χώρους που διαμορφώθηκαν για να αθλούνται, όπως καταγγέλουν εκπαιδευτικοί και γονείς. Γι’ αυτόν προφανώς το λόγο αποφασίστηκε να καλυφθούν αυτοί οι χώροι με πίσσα ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα. Η απόφαση πάρθηκε πριν τις γιορτές και από τότε μόνο ένα μικρό μέρος είχε καλυφθεί με πίσσα ενώ οι υπόλοιποι βαμμένοι χώροι του προαυλίου παρέμεναν ως είχαν.

Και ενώ το συνεργείο που ήταν επιφορτισμένο με αυτή τη δουλειά είχε στη διάθεσή του δύο ολόκληρες εβδομάδες όπου τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, έσπευσαν να κάνουν τη δουλειά σήμερα Παρασκευή 10/1, την ώρα που βρίσκονταν στο προαύλιο περί τα 800 παιδιά!

Κατόπιν εορτής καλύπτουν με πίσσα

Έκπληκτοι και απορημένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές αντίκρισαν τους εργάτες να εισέρχονται στο προαύλιο, σε ώρα διαλείμματος, μια ενέργεια που πραγματικά προκαλεί απορίες και έχει εξοργίσει τους γονείς, καθώς άφησαν τόσες μέρες να περάσουν ανεκμετάλλευτες μέσα στις γιορτές.