ΡεπορτάζΑρχείο

Ρατσιστική συμπεριφορά σε Κινέζους στο Ναύπλιο

Ο φόβος που προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού έχει φθάσει και στη χώρα μας, σε σημείο να εμφανίζονται ρατσιστικές συμπερισφορές απέναντι σε Κινέζους τουρίστες.

Ένα τέτοιο περιστατικό παρατηρήθηκε χθες Κυριακή 2/2 σε καφετέρια του Ναυπλίου, όπου κάθονταν σε τραπέζι δύο άνθρωποι Κινεζικής καταγωγής. Όπως καταγγέλλεται από παρευρισκόμενους μια γυναίκα έψαχνε για καρέκλα και της πρότειναν να πάει να πάρει από το τραπέζι των Κινέζων, όπου περίσσευε κάποια. Τότε η γυναίκα απάντησε: «δεν πάω σε αυτούς να μην κολλήσω τίποτα». Οι τουρίστες φαίνεται πως καταλάβαιναν Ελληνικά, και μόλις άκουσαν τη γυναίκα να λέει αυτή την φράση σηκώθηκαν ντροπιασμένοι και έφυγαν από το μαγαζί!

Απ’ ότι φαίνεται αυτό το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, καθώς και σήμερα Δευτέρα σε Σούπερ Μάρκετ του Ναυπλίου, εμφανίστηκε στην ουρά του ταμείου μια κοπέλα Κινεζικής καταγωγής, η οποία αντιμετώπισε μπούλινγκ, καθώς μια κυρία που ήταν μπροστά της έκανε παρατηρήσεις σε έντονο και ιδιαίτερα προσβλητικό ύφος, καλώντας την να μην την πλησιάζει πολύ!

Δεν αποκλείουν κρούσμα στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 362 σε όλη την επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά 57 από την προηγουμένη, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε κατά 2.829 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων είναι 17.205.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Συναγερμός από τους γιατρούς της Αργολίδας για τον κοροναϊό

Η χώρα μας ακολουθεί και αυτή την κατάσταση υγειονομικού συναγερμού που βρίσκονται και τα υπόλοιπα κράτη, καθώς η επιδημία του νέου κοροναϊού 2019n-CoV εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη. Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να εντείνει την προσπάθειά του ώστε να θωρακισθεί η Ελλάδα, μετά και το «alert» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ), το οποίο συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Η παρουσίαση κρούσματος του ιού στην Ελλάδα δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα, γι’ αυτό και εκδίδονται σχετικές οδηγίες προφύλαξης. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από Κίνα προς Ελλάδα διεξάγονται υγειονομικοί έλεγχοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.