ΡεπορτάζΑρχείο

Τίναξαν στον αέρα την Τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό (Pics)

Για δεύτερη φορά και με την ίδια μέθοδο ανατίναξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας το ATM της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό. Οι δράστες στις 3 τη νύχτα διέλυσαν και έκλεψαν την τράπεζα, ενώ ταρακούνησαν ολόκληρο σχεδόν το χωριό.

Με εκρηκτικό διέλυσαν το ΑΤΜ και πήραν ότι είχε μέσα. Η πρόσκρουση και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Τίναξαν στον αέρα την Τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας (Pics)

Εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια μέθοδο με την ανατίναξη που είχε γίνει το Νοέμβρη 2017, έφτασαν με ίδιο αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο Λυγουριό, και έκλεψαν το κουτί με τα χρήματα.

Φεύγοντας εγκατέλειψαν το τζιπ σε μικρή απόσταση, του έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν με άλλο αυτοκίνητο.

Τίναξαν στον αέρα την Τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας (Pics)

Όπως μεταδίδει το epidavrosnews.com (από το οποίο προέρχονται και οι φωτογραφίες) οι υλικές ζημίες στην τράπεζα είναι μεγάλες.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι από την αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.).

Η ανακοίνωση της αστυνομίας προς το παρόν είναι λακωνική: «Σήμερα (3.2.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λυγουριό Αργολίδας, άγνωστοι δράστες, προκάλεσαν έκρηξη σε τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και αφαίρεσαν χρήματα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου».