ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η Ερμιονίδα στην εποχή της καραντίνας και το “αύριο”. Συνέντευξη Γ. Γεωργόπουλου

Πώς βιώνει η Ερμιονίδα την καραντίνα και τί θα κάνει για να βγει αλώβητη από αυτή την περιπέτεια;

Ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος καλεσμένος του Άκη Γκάτζιου στο anagnostis.org αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο. Όπως δηλώνει ζητά κατ΄ εξαίρεση ενίσχυση των επιχειρήσεων της Ερμιονίδας για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν, αλλά και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου σε μικρό νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας αναφέρεται στη στάση της αντιπολίτευσης όλο αυτό το διάστημα, στους γιατρούς που καθυστέρησαν να πάνε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και σε σειρά πολλών ακόμα ζητημάτων που έχουν σχέση με την περιοχή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, μετά την καραντίνα και στην επανεκκίνηση της οικονομίας στην περιοχή τονίζει:

Θα υποβάλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα να ληφθούν μέτρα για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που προέκυψαν εδώ, και μίας δυσφήμισης που έγινε στην περιοχή, λόγω του κορωνοϊού. Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις κατ΄ εξαίρεση. Επίσης ως δημοτική αρχή επεξεργαζόμαστε και άλλους τρόπους ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους επιχειρηματίες που εθίγησαν.

Αναφερόμενος στην έλλειψη υποδομών στην Ερμιονίδα και εξειδικεύοντας στο θέμα της Υγείας δηλώνει:

Όταν βγαίνει μία κρίση τότε τα προβλήματα αναδεικνύονται πιο εύκολα. Το θέμα του Κέντρου Υγείας είναι βασικό, γιατί είναι μεγάλη η απόσταση από το κέντρο. Πρέπει να έχουμε ένα Κέντρο Υγείας στελεχωμένο όσο γίνεται καλύτερα. Ένα μικρό νοσοκομείο δηλαδή, και αυτό θα επιδιώξουμε. Είναι ανάγκη όχι μόνο για τους 15.000 μόνιμους κατοίκους. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι υπερτριπλασιάζεται ο πληθυσμός. Και μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Μέσα στον πληθυσμό είναι και οικονομικοί μετανάστες και από άλλες χώρες. Είναι Ινδοί, Πακιστανοί, Αφγανοί. Μην ξεχνάτε ότι στο Πορτοχέλι και στα άλλα χωριά υπάρχουν αλλοδαποί και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο σχολείο Πορτοχελίου, πάνω από το 50% των παιδιών είναι παιδιά αλλοδαπών. Για όλους αυτούς τους λόγους το Κέντρο Υγείας πρέπει να αναβαθμιστεί.

Απαντώντας πώς βιώνει ο ίδιος και οι κάτοικοι την κρίση τονίζει μεταξύ άλλων:

Μετά τα αποτελέσματα από τα οποία φάνηκε απόλυτα ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού έξω στην κοινωνία, αλλά είναι περιορισμένη στους ανθρώπους που ζουν στο ξενοδοχείο, μπορώ να πω ότι ο κόσμος ηρέμησε σε μεγάλο βαθμό, έφυγε η μεγάλη αγωνία και ανησυχία που υπήρχε.

Επισημαίνει δε, ότι «Μετά τα πρώτα τεστ που έγιναν όταν ήταν εδώ ο ΕΟΔΥ, έχουν γίνει και αρκετά τεστ στο Άργος, τα οποία έχουν βγει όλα αρνητικά».

Μιλώντας για το θέμα των επιπλέον γιατρών που εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και τα «παρατράγουδα» που υπήρξαν δηλώνει:

Αυτό το θέμα για εμένα δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, εφόσον ξέρουμε ότι στην κατάσταση που ζούμε οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας πρέπει να γίνονται άμεσα αποδεκτές και άμεσα εκτελεστές από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που εμπλέκονται. Στη δική μας περίπτωση, αφού αποφασίστηκε να έρθουν 6 γιατροί και 4 νοσηλευτές, άρχισε να γίνεται σταδιακά αυτό. Ήρθε κάποιος γιατρός, δεν ερχόταν κάποιος άλλος. Τελικά καταλήξαμε το πρωί της Κυριακής, να μη  έχουν έρθει 2 γιατροί και 4 νοσηλευτές. Και είπαμε ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αν δεν εκτελείτο η εντολή εμείς θα κάναμε επιστολή στον Πρωθυπουργό. Να φτάσουμε δηλαδή να απασχολούμε τον Πρωθυπουργό για θέματα που θα έπρεπε να λύνονται σε άλλα πολύ κατώτερα επίπεδα. Ήδη χθες πάρθηκε απόφαση από την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου για να έρθουν δύο γιατροί και 4 νοσηλευτές που υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ο κος Γεωργόπουλος αναφέρεται και στο θέμα των γιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών, αλλά και σε επικοινωνία που είχε με τη γιατρό από τις Σπέτσες.

Ο δήμαρχος απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα νωρίτερα, λέει:

Έτσι όπως ζουν οι άνθρωποι αυτοί στο συγκεκριμένο χώρο, ήταν μοιραίο ότι ένα κρούσμα να μπει θα γεμίσουν όλοι. Είχα ζητήσει να στηθεί νωρίτερα μια υγειονομική μονάδα εκεί ή μεγαλύτερη αστυνόμευση, γιατί το αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό.

Μιλώντας επίσης για τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της κρίσης τονίζει:

Οι επικεφαλείς της ελάσσονος αντιπολίτευσης συμμετέχουν δίπλα μας μαζί μας, μαζί με όλους τους δημότες μας. Όλη η δημοτική αρχή και όλο το συμβούλιο, όσο μπορεί ο καθένας βοηθάει.