ΡεπορτάζΑρχείο

7 μποφόρ κατάπιαν τον ψαρά από το Τολό. Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

Νεκρός βρέθηκε να επιπλέει ο 56χρονος ψαράς από το Τολό, λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ανάσυρσή του και η μεταφορά του με ασθενοφόρο που αναμένει στην παραλία της Κάντιας.

Ο άτυχος ψαράς εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο που γίνονταν όλη τη νύχτα οι έρευνες, δηλαδή μεταξύ της νήσου Πλατειάς και της Κάντιας. Τα σκάφη είχαν περάσει πολλές φορές από το σημείο αυτό, όμως η σωρός του προφανώς δεν είχε βγει στην επιφάνεια.

Εντωμεταξύ άφαντο παραμένει προς το παρόν το ξύλινο βαρκάκι των 4,5 μέτρων με το οποίο ο άτυχος ψαράς ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι το μεσημέρι της Τρίτης από το λιμάνι του Τολού.

Από τις 8.30 το βράδυ όταν ειδοποιήθηκε το Λιμενικό από τον γιό του ψαρά που ανησυχούσε, αφού δεν είχε επικοινωνία μαζί του, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, υπό το συντονισμό του Λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντού.

Όλη τη νύχτα σάρωναν την θαλάσσια περιοχή 5 επαγγελματικά σκάφη, 2 σκάφη του Λιμενικού και 2 ρυμουλκά αναζητώντας μέσα στο σκοτάδι την ξύλινη βάρκα μήκους 4.5 μέτρων και τον αγνοούμενο άντρα.

Παράλληλα στην ακτογραμμή από το Τολό προς τα Ίρια «σκάναραν» όλη την παραλία χερσαία μέσα μήπως ο ψαράς και η βάρκα έχουν παρασυρθεί προς τη στεριά.

Στις 12 τη νύχτα στην επιχείρηση προστέθηκε και ένα ελικόπτερο το οποίο με θερμική κάμερα αναζητούσε ίχνη.

Να σημειωθεί ότι όλη η επιχείρηση έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού ο Νότιος – Νοτιοδυτικός άνεμος μεγέθους 6 και 7 μποφώρ, ο οποίος το πρωί γύρισε σε Νοτιά, δημιουργούσε μεγάλο κυματισμό, ο οποίος ήταν και η αιτία να πνιγεί ο 53χρονος ψαράς από το Τολό, ο οποίος ήταν πατέρας δύο ενήλικων παιδιών.

Η αγωνία όλη τη νύχτα των συγγενών και των φίλων του ψαρά κορυφωνόταν όσο οι έρευνες συνεχίζονταν και δεν βρισκόταν. Η αγωνία όμως μετατράπηκε σε θλίψη το πρωί με την έιδηση του πνιγμού του.

Αυτή την ώρα τα παιδιά του βρίσκονται στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου.