ΡεπορτάζΑρχείο

Σαρώνουν τις μάσκες οι Κινέζοι!

Μια πρωτοφανής κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο συντελείται τις τελευταίες μέρες, αφού οι Κινέζοι που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, ακολουθώντας προφανώς τις οδηγίες των κατά τόπους πρεσβειών τους, έχουν εξαπολύσει σαφάρι συγκέντρωσης χειρουργικών μασκών! 

Λειτουργώντας σαν μυρμήγκια οι Κινέζοι βγαίνουν στην αγορά και επιχειρούν να συγκεντρώσουν τους μεγαλύτερους δυνατούς αριθμούς από χειρουργικές μάσκες τις οποίες προωθούν στην πατρίδα τους.

Μάλιστα η προσήλωση και το πάθος στο έργο τους, τους οδηγεί ακόμη και στην αγορά μασκών, που δεν είναι κατάλληλες για την προστασία από τον κορωναϊό με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση μασκών λόγω εποχικής γρίπης, να παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις. 

«Ζητάνε 1.000.000 κομμάτια και εμείς έχουμε 1.000, αυτή είναι η αναλογία» σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Αθανάσιος Παρασκευόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρίας “3M”- από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγής ιατρικών προστατευτικών μασκών.

Από την άλλη ο κ. Απόστολος Βαλτάς πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου σε δηλώσεις του επισήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ελλείψεις σε μάσκες, ενώ άγνωστο είναι πότε οι προμηθευτές θα μπορέσουν να έχουν και πάλι αποθέματα».