ΡεπορτάζΑρχείο

Κυνηγοί χαλκού λυμαίνονται την Πελοπόννησο

Από το Άργος και το Ναύπλιο, μέχρι τη Σπάρτη και την Κόρινθο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πελοποννήσου οι περιώνυμοι «κυνηγοί χαλκού», οι γνωστοί άγνωστοι δολιοφθορείς προκαλούν εκτεταμένες βλάβες και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων. 

Τα περιστατικά, το ένα πίσω από το άλλο, προστίθενται σε έναν ατελείωτο κατάλογο παραβατικότητας και παρανομίας, που συντηρείται από την αδυναμία του κράτους να περιφρούρηση τη δημόσια περιουσία και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους καταστροφείς της. 

Πριν λίγες μέρες στη Σπάρτη κλάπηκαν καλώδια μήκους 150 μέτρων από τη ΔΕΥΑ Σπάρτης με αποτέλεσμα εκατοντάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς νερό! Οι δολιοφθορείς στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τον πολύτιμο χαλκό, κατέστρεψαν και τους ηλεκτρικούς πίνακες και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην κεντρική γεώτρηση ύδρευσης. Οι υπάλληλοι που έσπευσαν στο σημείο το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, αφού οι βρύσες των σπιτιών στη Σπάρτη έπαψαν να τρέχουν νερό, διαπίστωσαν τις εκτεταμένες καταστροφές και εκτίμησαν το ύψος των ζημιών σε πάνω από 15.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκλεψαν σωλήνες από το καλοριφέρ σχολείου και το έκλεισε ο δήμαρχος για να μην ξεπαγιάσουν τα παιδιά

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων να αποκαταστήσουν τη βλάβη, έλλειψη νερού παρατηρείται ακόμη και σήμερα, δεδομένου ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να φτάσουν τα νέα καλώδια που παραγγέλθηκαν προς αντικατάσταση των κλαπέντων!