ΡεπορτάζΑρχείο

Με πανό και συνθήματα οι σχολικές καθαρίστριες στο Ναύπλιο (Vid)

Συγκέντρωση στη Πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά από το δημαρχείο Ναυπλίου είχαν σήμερα το πρωί οι σχολικές καθαρίστριες Αργολίδας, σε συνέχεια των συντονισμένων κινητοποιήσεων που έγιναν χθες στην Αθήνα.

Οι καθαρίστριες φώναξαν συνθήματα για «Μόνιμη και σταθερή εργασία» και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Ζητούν οι συμβάσεις εργασίας τους να μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω «λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων, των συνεχιζόμενων και επί σειρά ετών και από όλες τις κυβερνήσεις, απαράδεκτων καθυστερήσεων, ως προς την καταβολή των δουλευμένων αποδοχών τους, αλλά και ως προς τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής χρονιάς».

Ακούει κανείς…;

Εδώ και 19 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχούς εργασίας βρίσκονται σε επισφαλή εργασιακή σχέση, με εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας την ώρα που «προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια».

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών Νομού Αργολίδας.