ΠολιτικήΑρχείο

Ποιος ήθελε να γίνει αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη και έγινε με το Νίκα;

Θα μπορούσε να είναι και το ραντεβού που άλλαξε την ιστορία, αφού από τότε η Νέα Δημοκρατία άρχισε να κοιτάει με άλλο μάτι τον Πέτρο Τατούλη.

Αναφερόμαστε στην προεκλογική περίοδο του 2014,  όταν ακόμα η Νέα Δημοκρατία στήριζε τον Πέτρο Τατούλη, στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ιστορία αυτή από το παρελθόν, για το κομματικά αλισβερίσια που γίνονταν σε επίπεδο Περιφέρειας έρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή πρόσφατη κόντρα Τατούλη – Νίκα.

Μια φράση του Πέτρου Τατούλη αποκαλύπτει το κομματικό παρασκήνιο, που γινόταν από το 2014 για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, πολλά χρόνια πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης ο Γιάννης Μαλτέζος και υποψήφιος δήμαρχος Άργους ο Τάσος Χειβιδόπουλος.

Πέτρος Τατούλης

Αναφερόμαστε στην εποχή, προ της προεκλογικής περιόδου του 2014, εκλογές που είχε κερδίσει τότε ο Πέτρος Τατούλης και είχε κάνει αντιπεριφεριάρχη τον Τάσο Χειβιδόπουλο. Όταν ακόμα το όνομα του Παναγιώτη Νίκα δεν ήταν καν στη σκέψη κανενός να γίνει Περιφερειάρχης και όταν ο Τάσος Χειβιδόπουλος δεν νοιαζόταν για το δήμο Άργους, αλλά επιθυμούσε να ξαναγίνει αντιπεριφερειάρχης και πάλι στην παραλιακή.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Νίκα και Τατούλη, είχε και αυτή την παράμετρο.

Ο κος Τατούλης κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει:

«Ο κ. Σχοινοχωρίτης με κάλεσε στο σπίτι του και πήγα. Μου ζήτησε να συνεργαστώ μαζί του, αρκεί να έφευγε ο Χειβιδόπουλος και να ορίσω τον ίδιο. Ο καθένας τοποθετείται έτσι όπως έχουν τα πράγματα».

Ενδιαφέρον έχει ότι ο νυν αντιπεριφερειάρχης του Παναγιώτη Νίκα, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης με δηλώσεις του στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, επιβεβαιώνει αυτή τη συνάντηση και το ενδιαφέρον του να είναι αντιπεριφερειάρχης του Πέτρου Τατούλη, με τον οποίο σήμερα δεν λέει ούτε καλημέρα, «τρώγοντας» τον Τάσο Χειβιδόπουλο.

Ο κος Σχοινοχωρίτης βέβαια τονίζει ότι η συνάντηση αυτή, έγινε κατόπιν επιθυμίας του κου Τατούλη. Ο οποίος ήρθε στο σπίτι του στο Άργος.

Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

Όπως λέει ο κος Σχοινοχωρίτης, εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν υπεύθυνος των Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο και ο θεσμικός κομματικός του ρόλος επέβαλε να συναντηθεί με τον κο Τατούλη, ο οποίος το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη της ΝΔ.

-Ήρθε μόνος του ο κος Τατούλης στο σπίτι μου. Σαφώς και βρεθήκαμε γιατί ήταν θεσμικός ο ρόλος μας. Είχα την ευθύνη της πολιτικής οργάνωσης σε όλη την Πελοπόννησο», δηλώνει σήμερα στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ο κος Σχοινοχωρίτης.

Παράλληλα, δέχεται ότι ενδιαφερόταν να γίνει αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη στη θέση του Χειβιδόπουλου, τονίζοντας:

-«Του είπα ότι ο Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε προτείνει εμένα για αντιπεριφερειάρχη στις εκλογές που θα γίνονταν».

Σύμφωνα με τον κο Σχοινοχωρίτη, στη συνάντηση αυτή ο κος Τατούλης είχε αποφύγει να απαντήσει και η υπόλοιπη συζήτηση εκείνης της βραδιάς ήταν πολιτική, για άλλα θέματα.

Τάσος Χειβιδόπουλος

Ο λόγος της άρνησης Τατούλη να απαντήσει, φάνηκε λίγο αργότερα, όταν στο ψηφοδέλτιό του είχε τον Τάσο Χειβιδόπουλο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

Ο κος Σχοινοχωρίτης συμπληρώνει στις δηλώσεις του στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ότι «σήμερα δεν έχει καν ιστορική σημασία η συνάντηση αυτή».

Παρόλα αυτά, η συνάντηση εκείνης της βραδιάς δείχνει εν μέρει την αντίθετη και εχθρική πολιτικά πορεία που ακολούθησε μεταξύ Σχοινοχωρίτη και Τατούλη.

Στις τελευταίες εκλογές ο Τατούλης δεν πήρε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκας ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης και εξελέγη πανηγυρικά, ο Σχοινοχωρίτης έγινε αντιπεριφερειάρχης του Νίκα και ο Χειβιδόπουλος διαβλέποντας ότι δεν θα εκλεγεί η παράταξη Τατούλη, έγινε υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Άργους – Μυκηνών, χάνοντας όμως τις εκλογές από τον Δημήτρη Καμπόσο.
 

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ