ΚοινωνίαΑρχείο

2000€ τους κόστισε το δάγκωμα!

Το περιστατικό συνέβη στο Λουτράκι Κορινθίας πριν από 6,5 χρόνια. Η ηλικιωμένη καταγγέλουσα μόλις είχε παρκάρει και κατευθυνόταν προς το σπίτι της όταν δύο από τα έξι δεσποζόμενα σκυλιά της γειτόνισσας, της επιτέθηκαν χωρίς λόγο!

Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά είχαν διαφύγει, προφανώς, της προσοχής των ηλικιωμένων ιδιοκτητών τους και χωρίς λουρί, ή φίμωτρο περιφέρονταν στους γειτονικούς δρόμους. Η απελπισμένη, ηλικιωμένη και αυτή ιδιοκτήτριά τους προσπαθούσε απεγνωσμένα να τα συγκρατήσει με φωνές και να προσελκύσει με καλέσματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά περικύκλωσαν την άτυχη γειτόνισσα που προσπάθησε μάταια να τα αποφύγει και ένα από μπρος κι άλλο από πίσω κατάφεραν να τη ρίξουν στο έδαφος και να της καταφέρουν αρκετά δαγκώματα σε χέρια και πόδια. 

Από τα δόντια τους, την έσωσαν κυριολεκτικά διερχόμενοι υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι κατάφεραν όχι μόνο να διώξουν τους σκύλους αλλά να τους περιορίσουν εντός της οικίας της ιδιοκτήτριάς τους.

Το θύμα σε κατάσταση σοκ και αφού έλαβε την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά των ιδιοκτητών των σκύλων. Το Πρωτοδικείο Κορίνθου τη δικαίωσε και υποχρέωσε το ηλικιωμένο ζευγάρι στην ιδιοκτησία του οποίου είναι οι σκύλοι, να καταβάλει στο θύμα το ποσό των 2000€ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική και σωματική κακοποίηση που υπέστη!