ΡεπορτάζΑρχείο

Άγρια ληστεία στη Πελοπόννησο – Χτύπησε τη μάνα και βίασε την κόρη

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία από τον βιασμό μιας 53χρονης Ελληνίδας από αλλοδαπό που μπήκε σπίτι της να την ληστέψει, το απόγευμα της Κυριακής.

Στο σπίτι εκτός από τη γυναίκα που βιάστηκε, βρίσκονταν και η 73χρονη μητέρα της, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τον 36χρονο ληστή, που μάλιστα την πήγε στην τουαλέτα και την έδεσε.

Ο ληστής της ζήτησε χρήματα και η 53χρονη του έδωσε τα 40 ευρώ που είχε επάνω της. Όμως ο 36χρονος αλλοδαπός δεν ικανοποιήθηκε με το ποσό, της ζητά και άλλα χρήματα και υποχρεώνει την 53χρονη να βρει χρήματα από την γειτονιά.

Οι δυο τους πηγαίνουν σε γειτονικά σπίτια και ζητούν χρήματα με κάποιον να δίνει στην γυναίκα 100 ευρώ που με τη σειρά της τα έδωσε στον δράστη. Όπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς ο δράστης της είπε ότι «έχει βάλει βόμβα στη μάνα της και αν μιλήσει θα την ανατίναζε…»

Επιστρέφοντας στο σπίτι η ίδια καταγγέλλει πως βιάστηκε από τον 36χρονο ληστή. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πατρών για εξετάσεις.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και του ΑΤ Βουπρασίας, άνδρες των οποίων μετά από μια άριστα συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον Αλβανό δράστη στον Πύργο, λίγο πριν αναχωρήσει με λεωφορείο για την Καλαμάτα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της:

«Εξιχνιάσθηκε, άμεσα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, υπόθεση ληστείας και βιασμού, σε περιοχή της Ηλείας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη
ληστείας, βιασμού, καθώς και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι, μετέβη σε οικία, σε περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει μια 53χρονη γυναίκα μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα
της και τους αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δράστης κλείδωσε την μητέρα της παθούσας σε δωμάτιο και με απειλές κατά της ζωής της, εξανάγκασε την 53χρονη κόρη της να
μεταβεί, σε γείτονές της και να δανειστεί το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το οποίο του το παρέδωσε.

Όταν η 53χρονη επέστρεψε στην οικία της ο 36χρονος δράστης την ακινητοποίησε και την βίασε, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψε δεμένη και
διέφυγε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντόπισαν τον 36χρονο δράστη στο ΚΤΕΛ Πύργου, λίγο πριν αναχωρήσει σε περιοχή εκτός της Ηλείας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ενώ στην κατοχή του βρήκαν, και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».