ΟικονομίαΑρχείο

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Ναύπλιο

Ότι έχει ακμή έχει και παρακμή. Απαράβατος κανόνας της ιστορίας μόνο που κάποιοι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά. Ακόμα και οι καφετέριες το γνωρίζουν αυτό γι αυτό φροντίζουν συχνά να αλλάζουν πρόσωπο για να βρουν νέο ή να διατηρήσουν το κοινό τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους τουριστικούς ή εμπορικούς δήμους. Πόλεις που στηρίχθηκαν μόνο σε μια κατεύθυνση κάποια στιγμή φτάνουν στο Ζενίθ κι αν δεν προσέξουν κατρακυλούν απότομα στην λήθη.

Ποιος θυμάται σήμερα την Αιδηψό; Ποιος πάει για διακοπές στα Καμένα Βούρλα; Δίκλινα δωμάτια με κάτω από 20 ευρώ την ημέρα! Θα άντεχε η τουριστική βιομηχανία του Ναυπλίου με τέτοιες τιμές; Φυσικά και όχι. Θα κατέρρεε.

Νόμισαν πως το φάντασμα του Ναυπλίου ήταν ο Κάσπερ

Το Ναύπλιο χρόνια τώρα γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημά του που λέγεται τουρισμός του Σαββατοκύριακου. Το στοίχημα να μείνουν οι τουρίστες πάνω από τρεις μέρες το έχει χάσει, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν κάνει κάτι στο να το ανατρέψει.

Καλός ο αθλητικός τουρισμός αλλά κι αυτός έχει τα όριά του.

Μένει επομένως να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την παράταση της ακμής ακόμα κι αν αυτές περνούν μέσα από την αναθέρμανση των σχέσεων με όμορους δήμους!

Ήδη η ύφεση κάνει εμφανή τα σημάδια της. Αν δεν θέλει το Ναύπλιο να πέσει στην αφάνεια που έπεσαν οι προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να στραφεί και προς άλλες κατευθύνσεις. Το φάντασμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης ίπταται πάνω στον ουρανό της πόλης.

Διαβάστε Ακόμα Πώς σκέφτεται να σώσει το Ναύπλιο από τουριστική ερημοποίηση, ο Κωστούρος