ΟικονομίαΑρχείο

14.000,00 € σε ιδιώτη για να μαζεύει νεκρές χελώνες και να καθαρίζει ακτές σε Ναύπλιο, Τολό, Κίο, Βιβάρι

Εκτός των άλλων, ο ρόλος του υπεύθυνου που θα αναλάβει την καθαριότητα των χερσαίων ζωνών αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για το 2020, θα είναι και να απομακρύνει θαλάσσιες χελώνες που βγαίνουν νεκρές στην έκταση των ζωνών λιμένων αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, δηλαδή σε Ναύπλιο, Τολό, Νέα Κίο, Βιβάρι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΛΤ , το θέμα με τις νεκρές χελώνες που βγαίνουν στον Αργολικό κυριάρχησε, όχι ως προς τα αίτια και την αντιμετώπισή τους, αλλά ως προς την απομάκρυνση των νεκρών ζώων.

Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά επιχειρήματα για την ομόφωνη απόφαση που ακολούθησε, να διατεθεί το ποσό των 14.000,00 € για την καθαριότητα σε ιδιώτη, δεδομένου ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι η θαλάσσια χελώνα είναι υπό προστασία, αλλά η ρύπανση, η λαθροθηρία και η τυχαία εμπλοκή τους σε αλιευτικά εργαλεία παραμένουν ανησυχητικές αιτίες μείωσης του πληθυσμού τους που έχει ήδη ελαττωθεί.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάσος Ζαφείρης εισηγήθηκε τα παρακάτω:

«Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου δεν διαθέτει προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και για το λόγο αυτό και κατά τα προηγούμενα έτη είχαμε με σχετικές αποφάσεις του Δ/Σ αναθέσει σε ιδιώτη την καθαριότητα των χερσαίων ζωνών λιμένων αρμοδιότητας του ΔΛΤΝ.

Επειδή υπάρχει συνεχής ανάγκη για τον καθαρισμό των χερσαίων ζωνών ενίοτε και των θαλασσίων ζωνών και με δεδομένο την έκταση των ζωνών λιμένων αρμοδιότητας του ΔΛΤΝ (Ναύπλιο, Τολό, Νέα Κίος, Βιβάρι) και λαμβανομένου υπόψη ότι κάθε χρόνο έχουμε και αρκετές θαλάσσιες χελώνες που βγαίνουν νεκρές εντός των χερσαίων ζωνών και πρέπει να απομακρυνθούν, προτείνεται στο Δ/Σ να αναθέσουμε την καθαριότητα των ανωτέρω χώρων σε ιδιώτη για το έτος 2020 αντί του ποσού των 14.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ συνολικά για όλο το έτος 2020″.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Εγκρίνει την ανάθεση καθαριότητας των χώρων χερσαίων και θαλασσίων ζωνών (και των εξομοιούμενων) λιμένων αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για το έτος 2020 αντί του ποσού των 14.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ Η καταβολή της δαπάνης θα γίνει σε πέντε δόσεις.
2. Αναθέτει στον Πρόεδρο του να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες για την περαίωση της διαδικασίας.