ΆρθροΑρχείο

Δελτία τύπου βουλευτών, banner στο χαρτί του γυρόπιτου. Ο Ρισελιέ ανάρρωσε από τον covid-19

Ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Μασσαλίας ο διάσημος Γάλλος λοιμωξιολόγος καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ  με χορήγηση του φτηνού σκευάσματος υδροξυχλωροκίνη νίκησε τον covid-19.

Ο Καρδινάλιος παρέμεινε σε καραντίνα στην έπαυλη του στα παράλια της Μασσαλίας και τώρα επέστρεψε στην κανονικότητα και στα καθήκοντα του.

Ρισελιέ - Riselie

 

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε μέσω διαδικτύου τις εξελίξεις στην Αργολίδα και έκανε τις παρακάτω παρατηρήσεις.

– Ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήρια του Καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου κ. Σχοινοχωρίτη Δημήτρη με τον οποίο είχαν μακρόχρονη συνεργασία ως ερευνητές του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

– Επίσης ζήτησε να επιδοθεί πρόσκληση στο Περιφερειάρχη κ. Νίκα Παναγιώτη να επισκεφθεί την έδρα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας με σκοπό την αντιμετώπιση του Παρανοϊού που χτύπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τις δηλώσεις Νίκα.

– Ο κ. Νίκας δεν θα επισκεφθεί Νοσοκομεία λόγω της ηλικίας του, αφού στη Γαλλία τηρούνται αυστηρά τα  υγειονομικά πρωτόκολλα ανεξαιρέτως και δεν φωτογραφίζονται στα Νοσοκομεία χωρίς μάσκες.

– Ο κ. Νίκας θα επισκεφθεί Το Panier, που σημαίνει «καλάθι», είναι η παλιότερη γειτονιά της Μασσαλίας, ένα βήμα από τη μαρίνα. Η τυπική φτωχογειτονιά της πόλης, με τα χρωματιστά σπίτια των ψαράδων, τις μεσογειακές μυρωδιές και τους κάθε λογής βιοπαλαιστές που θα ξυπνήσουν και πάλι παιδικές μνήμες και δάκρυα στο κ. Νίκα όπως στην ομιλία του προς τους αγρότες Φιχτίων στο τοπικό καφενείο.

– Επιπλέον ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ θέλησε να ενημερωθεί εκτενώς για τις σύγχρονες μεθόδους απολύμανσης με τρακτέρ και ραντιστικά τουρμπίνες που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Καμπόσος και εξόντωσε τον covid-19. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί με ποια γεωργικά φάρμακα ράντιζαν οι τουρμπίνες πριν μήπως η επιτυχία οφείλεται στο συνδυασμό υπολειμμάτων γεωργικού φαρμάκου και χλωρίου.

– Ο ίδιος ο Καρδινάλιος θέλει να επισκεφθεί την Αργολίδα και ιδιαίτερα την Ερμιονίδα, ώστε να εξετάσει από κοινού με το Δήμαρχο Γεωργόπουλο την κατασκευή νέας Βαστίλης στη περιοχή για τη στέγαση των προσφύγων.

– Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Καρδιναλίου Ρισελιέ θα υπάρχει επίσης συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζο για να διερευνηθεί η δυνατότητα άρδευσης από τον Ανάβαλο εκτός της περιοχής των Φιχτίων και εκτάσεων που διαθέτει η Γαλλική Καθολική Εκκλησία σε αποικίες της Αφρικής. Μάλιστα θα προτείνει στο κ. Μαλτέζο να επισκεφτεί υπαίθριο καφενείο – αντίσκηνο  στη Γουαδελούπη. Αυτό θα βοηθήσει τον κ. Μαλτέζο να ετεροχρονίσει την απολογία του προς τους Νίκα και Καμπόσο για τον κύριο που από το Σεπτέμβριο δεν εργάζεται.

– Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Κωστούρο θα συζητηθεί διεξοδικά η δυνατότητα μεταφοράς της τεχνογνωσίας οχύρωσης ακτών, όπως στις μπανιέρες, στα παράλια της Μασσαλίας.

– Σε συνάντηση που θα έχει με τον Μητροπολίτη Αργολίδας στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης εξετασθεί το μείζον θεολογικό θέμα «αν η γη είναι στρογγυλή ή τετράγωνη» που απασχολεί την αρθρογραφία του Μητροπολίτη Νεκταρίου.

– Από το δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη θα τιμηθεί με πλακέτα στην επιστροφή του από Ερμιονίδα όπως άλλωστε είθισται για όποιον περνά από το Λυγουριό.

– Ο Καρδινάλιος για να έχει πλήρη άποψη των τεκταινομένων στην Αργολίδα θα συναντηθεί επίσης με τους βουλευτές τους οποίους θα προτρέψει να εξαντλήσουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, ώστε τα αμέτρητα δελτία τύπου που εκδίδουν για να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους, να υπάρχουν ως banner στο χαρτί περιτυλίγματος γυρόπιτου.   

– Επιπλέον στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Μαρσέγ, θα ζητήσει από το Βασίλη Σιδέρη μόλις τελειώσει τη διένεξη με τον έτερο διεκδικητή της ΕΠΣ Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη για το ποιος κατασκεύασε το σύγχρονο ποδοσφαιρικό στάδιο TSANTIRI ARENA, να μεταβεί μαζί με τον υπεύθυνο του Δήμου Άργους για τα εξωτερικά κ. Σωτήρη Κοτσοβό στη Μασσαλία  και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας Μαρσέγ και Παναργειακού.

– Ενδεχομένως στην αποστολή να συμμετέχει και ο Τάσος Χειβιδόπουλος που ύστερα από την αρπαγή του Διομήδη Χαντ-Μπολ από τον Καμπόσο έμεινε και χωρίς ομάδα και χωρίς Δήμο και κλαίει με μαύρο δάκρυ.