ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη για τον θάνατο του Μανιάτη γιατρού Μιχάλη Βλασταράκου

Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο γιατρός Μιχάλης Βλασταράκος. Ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη Λακωνίας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Ως ιατρός είχε ειδικότητα ΩΡΛ και εργάστηκε σε διάφορα θεραπευτήρια, ενώ το 1993 ανέλαβε διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ήταν  μέλος πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (2012-2019) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) από το 2004 έως το 2012.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Μιχάλη Βλασταράκου. Τίμησε το λειτούργημα του ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας υπηρέτησε το Ε.Σ.Υ. όπως και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του» έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον τ. πρόεδρο του ΠΙΣ, Μιχάλη Βλασταράκο, ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα κοινά» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος  Εξαδάκτυλος.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη και θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.