ΚοινωνίαΑρχείο

Με λαμπρότητα γιόρτασε το Ξυλόκαστρο χθες!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους επισήμων εορτάστηκε χθες στην πόλη του Ξυλοκάστρου ο πολιούχος Άγιος Βλάσιος. Η κεντρική πετρόκτιστη εκκλησία της πόλης στολισμένη και δαφνοστεφανωμένη υποδέχτηκε πλήθος επισήμων που παρέστησαν στην πανηγυρική δοξολογία. 

Της Δοξολογίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αναστ. Γκιολής, Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Βλάσης Τσιώτος, ο οποίος δέχτηκε και πλήθος ευχών για την ονομαστική του εορτή, οι βουλευτές του νομού Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, Μαριλένα Σούκουλη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, αντιδήμαρχοι του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και γειτονικών δήμων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, η θαυματουργός εικόνα του Αγίου Βλασίου μεταφέρθηκε εν πομπή στους πέριξ της εκκλησίας δρόμους συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Ο Μητροπολίτης Κορινθίας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.