ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μόνον ένας εκπρόσωπος για την Περ. Πελοποννήσου στις επιτροπές της ΚΕΔΕ

Μια δυσάρεστη πρωτιά για την περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκε στις αρχαιρεσίες για τις επιτροπές της ΚΕΔΕ. Στις 19 επιτροπές του ανώτατου οργάνου αυτοδιοίκησης της χώρας μας, μόνο σε μία εκλέχθηκε πρόεδρος προερχόμενος από τους πέντε νομούς της Περ. Πελοποννήσου και αυτός είναι ο δήμαρχος Σικυωνίων Κορινθίας. 

 

Ο Σπύρος Σταματόπουλος, εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων,  κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στην Επιτροπή, η οποία διατυπώνει γνώμη και εισήγηση προς το ΔΣ και Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχουν εκτός του προέδρου και του αντιπροέδρου, 19 ακόμη μέλη, αιρετοί από διάφορους δήμους της χώρας. Κοινός στόχος όλων είναι η διαμόρφωση θέσεων και πλαισίων διαχείρισης σημαντικών θεμάτων Παιδείας, Νεολαίας και Θρησκευμάτων.

Ενδιαφέρον στην περίπτωση Σταματόπουλου είναι ότι ο εν λόγω δήμαρχος ακολουθεί μια ανεξάρτητη καθαρά αυτοδιοικητική πορεία και δεν εντάσσεται σε κανένα «σχήμα πολιτικών συμμαχιών» εντός των ορίων της Κεντρικής Ένωσης των δήμων και η εκλογή του έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης άλλης εκλογής του στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης.

Μετά την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Σικυωνίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τιμά ιδιαίτερα η εκλογή μου από το ΔΣ της ΚΕΔΕ σ’ αυτήν την τόσο σημαντική θέση. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου που εμπιστεύτηκε τις θέσεις και τις αξίες μου και με πρότεινε για ένα τόσο σημαντικό πόστο. Η Παιδεία και η Νεολαία είναι ό,τι μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Είναι χρέος μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που χρειάζονται αλλά και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που είναι απαραίτητες για να τα βοηθήσουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που μαζί θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό τον νευραλγικό τομέα».