ΚοινωνίαΑρχείο

Σε εφαρμογή στο κινητό οι νέες ταυτότητες

Στο κινητό θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες μέσω μιας mobile εφαρμογής, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να τη χρησιμοποιεί άμεσα και με ασφάλεια στις συναλλαγές του με το κράτος αποφεύγοντας την γραφειοκρατία και το χάσιμο χρόνου. 

Οι νέες ταυτότητες που θα είναι διαθέσιμες από το 2021 θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες, θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου, θα φέρουν έναν μοναδικό αριθμό και θα διαθέτουν ενσωματωμένη την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου τους. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για το έργο που θα κοστίσει συνολικά 515 εκατ. ευρώ, ενώ θα απαιτεί και τη συμμετοχή του κάθε πολίτη με το ποσό των 10€ για την έκδοση της ταυτότητας. Ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2020.

Την ίδια στιγμή καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης. Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η ακύρωση έγινε διότι η φωτογραφία που προβλεπόταν ήταν ασπρόμαυρη και η ηλεκτρονική υπογραφή δεν ήταν ενσωματωμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι στις νέες προδιαγραφές ελάχιστες εταιρίες μπορούν να ανταποκριθούν, επομένως μιλάμε για ένα φωτογραφικό διαγωνισμό!