ΕργασίαΑρχείο

36.500 προσλήψεις στα τέλη Μαρτίου

Τέλη Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για νέα κοινωφελή εργασία που θα προβλέπει την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου η επεξεργασία της πρόσκλησης βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αφού ολοκληρώνεται η καταγραφή και επεξεργασία των αιτημάτων των φορέων που θα απορροφήσουν τους ωφελούμενους. Μάλιστα το πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. 

Εφόσον το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί και η πρόσκληση εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου οπότε και θα αρχίσουν οι αιτήσεις, θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι θα πιάσουν δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, το πιθανότερο αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.