ΠολιτισμόςΑρχείο

Μακριά από πολιτικές διενέξεις οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Καμία διάθεση να εμπλακούν σε πολιτικές διαμάχες δεν έχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, που με παρέμβασή τους για την διένεξη που προηγήθηκε μεταξύ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και του Μάνου Περράκη, αντιτείνουν πως δεν τους αφορά όλο αυτό και πως είναι άδικο το σχολείο να μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα γι’ αυτό τον λόγο.

Αναφορικά με την κριτική που δέχθηκαν από τον Μάνο Περράκη, που αποτέλεσε και την πέτρα του σκανδάλου, την βλέπουν καλόπιστα, όσο οξεία ή άδικη μπορεί να είναι αυτή.

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Παναγιώτης Αργέντος και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αλεξίου σε δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Ως εκπρόσωποι του μαθητικού συμβουλίου του Μουσικου Σχολείου Αργολίδος θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σχετικά με ένα θέμα το οποίο τα τελευταία 24ωρα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Αυτό το θέμα αφορά το άρθρο του Κύριου Περρακη σχετικά με την εκδήλωση Ελλάδα 2021 και την συνακόλουθη απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικου Σχολείου Αργολίδος.

Το 15μελες συμβούλιο θεωρει οποιαδήποτε κριτική, καλή κακή, ακόμη και οξεία η άδικη απολύτως αναγκαία σε μια δημοκρατικη κοινωνία, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται ότι είναι δέον ένα σχολείο να βρίσκεται ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα λόγω ορισμένων πολιτικών διαξιφισμων, πληρώνοντας μάλλον μια διένεξη που δεν το αφορά.

Ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας θα χαρούμε πολύ ο κύριος Περρακης να παρεβρεθει και στις μελλοντικές μας εκδηλώσεις, πάσης φύσεως. Η μουσική έχει αυτοσκοπό να ενώσει, όχι να διχάσει. Οι αποκλεισμοι παραπέμπουν σε άλλες εποχές οι οποίες δεν ωφελησαν ιδιαίτερα την ανθρωπότητα. Ας μην τις επαναλάβουμε».

Διαβάστε Ακόμα: Άγρια κόντρα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με τον Μάνο Περράκη