ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Φρένο στα γραφεία και τις γραμματείες για τις δημοτικές παρατάξεις!

Φρένο στην παροχή γραφείων και γραμματειακής υποστήριξης έρχεται να βάλει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 111 το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη από το δήμο μετατρέπεται σε δυνατότητα!

Συγκεκριμένα, ενώ και στον “Καλλικράτη” και στον “Κλεισθένη”  χρησιμοποιείται η φράση “οφείλει να παραχωρεί” στο Νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς ψήφιση τροποποιείται η έννοια και κατ’ επέκταση η υποχρέωση αφού γράφεται πλέον “μπορεί να παραχωρεί”. Μάλιστα συμπληρώνεται με την φράση “εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες” κάνοντας ακόμη δυσκολότερη τη χρήση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης χώρου και γραμματειακής υποστήριξης της δημοτικής αρχής. 

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα απασχολούσε αρκετούς αιρετούς ανά την Ελλάδα, αφού οι Επικεφαλής των Παρατάξεων διεκδικούσαν ό,τι μέχρι σήμερα ρητά όριζε ο Νόμος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημοσίων καταγγελιών, επιστολών και προστριβών.