ΚοινωνίαΑρχείο

Αρνείται ο Κωστούρος ότι έκλεισε σχολεία και ωδείο, λόγω οικογένειας που ταξίδεψε στην Ιταλία

Από το πρωί της Παρασκευής ακούγεται έντονα στην μικρή κοινωνία του Ναυπλίου, αλλά δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ούτε σχετίζεται με την απόφαση του δημάρχου Κωστούρου να κλείσει σχολεία και ωδείο, ότι οικογένεια της περιοχής επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες από την Ιταλία και το παιδί πήγε στο σχολείο, χωρίς βέβαια να έχει νοσήσει κανείς.

Να σημειωθεί ότι ούτε το νοσοκομείο Ναυπλίου δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, απαντώντας σε ερώτηση του anagnostis.org , κατά πόσο σχετίζεται η νυχτερινή του απόφαση με την περίπτωση αυτή είναι αρνητικός. Όπως τονίζει, από τη στιγμή που το υπουργείο δίνει οδηγία να μην γίνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις λόγω της συνάθροισης του κόσμου είναι λογικό επόμενο να ληφθεί για προληπτικούς λόγους η απόφαση απολύμανσης στα σχολεία, με τη λογική ότι εκεί συναθροίζεται κόσμος και πρέπει να προστατευτεί.

Εντωμεταξύ, σε τηλεοπτικές δηλώσεις το πρωί είπε για το ίδιο θέμα, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αναφέρεται στην οικογένεια που φέρεται να ταξίδεψε στην Ιταλία:

«Καλό θα είναι να ξέρουμε κάποια πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία.

Όταν κάποιος έχει ορισμένα δείγματα για πιθανή εκδήλωση ασθένειας, καλό θα ήταν να απομονωθεί ο ίδιος σε ένα χώρο, στο σπίτι του ή όταν κυκλοφορεί να φοράει μάσκα.   

Καλό θα ήταν αυτός ο οποίος επιστρέφει από το εξωτερικό από χώρες οι οποίες είχαν κρούσματα και ο ίδιος να κάθεται για ένα διάστημα λίγο στο σπίτι και όταν κυκλοφορεί να φοράει μάσκα. 

Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το πόσο υπεύθυνοι είμαστε εμείς απέναντι στην κοινωνία”.

Ανάλογη δήλωση έκανε το πρωί και η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Μαρία Ράλλη, η οποία επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα ή υποψία κρούσματος κορωνοϊού, στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση να κλείσουν οι σχολικές δομές στο Ναύπλιο έχει πάρει Πανελλήνια έκταση.