ΕλλάδαΑρχείο

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα στους πρόσφυγες

Χωρίς καμία εξήγηση, απολύτως αιφνιδιαστικά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας και άφησε χιλιάδες μετανάστες να περάσουν ανεξέλεγκτα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Βίντεο από τα τουρκικά ΜΜΕ, που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από τα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν εκατοντάδες άτομα να μετακινούνται προς τα σύνορα φωνάζοντας μάλιστα «Yunanistan» (Ελλάδα).

Σύμφωνα με το DHA περίπου 300 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, στο άκουσμα της είδησης άρχισαν να περπατούν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Anadolu, μετανάστες που επιθυμούν να περάσουν στη Λέσβο, ήδη, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χωριό Babakale, στην παραλία Yeşil Liman και στο Kadırga Bay. Οι μετανάστες σε αυτά τα σημεία, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση στη Λέσβο, ετοιμάζονται για τη μεταφορά τους.

«Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες», όπως αναφέρει το πρακτορείο, «διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, μετά την έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη που έκανε στην Αγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» η οποία έγινε μετά την επίθεση του συριακού καθεστώτος από αέρος στην Ιντλίμπ η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών.