ΚοινωνίαΑρχείο

Κυριακού: κα Αλεξοπούλου, συγγνώμη εκ μέρους των αδέσποτων της πόλης μου

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Ναύπλιο, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί πολλές επιθέσεις από συγκεκριμένη αγέλη, η οποία κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περαστικούς. Την  ίδια ώρα φιλόζωοι της πόλης, σπεύδουν να τα περιορίσουν. 

Η απρόκλητη επίθεση εναντίον της Διευθύντριας του Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Άργους Σταυρούλας Αλεξοπούλου δυστυχώς δεν είναι η μόνη, καθώς όπως καταγγέλει η γνωστή παιδίατρος η αγέλη μπροστά στα μάτια της επιτέθηκε ακόμα σε νεαρό ζευγάρι και σε μια γυναίκα που εγκυμονούσε!

Μάλιστα σήμερα όπου στο Ναύπλιο επικρατεί το αδιαχώρητο, σύμφωνα με αυτόπτη, αδέσποτα γαύγιζαν περαστικούς στον Μεγάλο Δρόμο, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά να τρομάξουν.

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απάντηση από τον καθ ύλην αρμόδιο που είναι ο Δήμος Ναυπλιέων.

Από την πλευρά τους φιλόζωοι της πόλης αφενός για να μην ενοχληθούν περαστικοί από τα σκυλιά και αφετέρου επειδή φοβούνται φόλες σπεύδουν να τα περιορίσουν. Ο γνωστός φιλόζωος Στέλιος Κυριακού με επιστολή του στο anagnostis.org ζητά συγγνώμη στην παιδίατρο για ό,τι της συνέβη και δηλώνει ότι αναλαμβάνει να βρει και να περιορίσει τα αδέσποτα.

Συγγνώμη στην παιδίατρο

Ο πρώτος που αισθάνθηκε να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από την Σταυρούλα Αλεξοπούλου – δεδομένου ότι από την πλευρά του δήμου δεν έχει σχολιαστεί το περιστατικό, είναι ο Στέλιος Κυριακού που εθελοντικά φροντίζει τα αδέσποτα μαζί με άλλους φιλόζωους της περιοχής.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του:

«Ευτυχώς πρόλαβα να τα τραβήξω μερικές φωτογραφίες γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν. 

Η εξαφάνισή τους είναι η μόνη λύση για να καλύψουν οι αρμόδιοι την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα αδέσποτα.

Η εξαφάνισή τους είναι η μόνη λύση για να καλύψουν οι αρμόδιοι την ανικανότητά τους για συνεργασία με τους εθελοντές που διαχειρίζονταν τόσα χρόνια τα αδέσποτα χωρίς να ”ανοίξει μύτη”.

Η εξαφάνισή τους είναι η μόνη λύση για να σταματήσουν να αισθάνονται ανίκανοι.

Λυπάμαι ειλικρινά για την ταλαιπωρία της κυρίας Αλεξοπούλου αλλά θα ήθελα να την βεβαιώσω ότι μόνο τα αδέσποτα δεν φταίνε. 

Όλοι οι άλλοι φταίμε εκτός από αυτά. Πιστέψτε με, ούτε αυτά δεν θέλουν να είναι αδέσποτα σε έναν αφιλόξενο για τα αδέσποτα δήμο όπως είναι ο δήμος Ναυπλίου.

Κυρία Σταυρούλα Αλεξοπούλου σας ζητώ συγνώμη εκ μέρους των αδέσποτων της πόλης μου. Αν ήξεραν την γλώσσα μας να είστε σίγουρη ότι θα σας ζητούσαν συγνώμη και αυτά. Ίσως είναι τα μόνα που θα ζητούσαν συγνώμη γιατί αυτοί που απευθύνεστε δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Σας υπόσχομαι ότι κάνω προσπάθειες να τα περιορίσω με τους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχω τον έλεγχο…».

Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα ο Δήμος;

Ερωτηματικά προκύπτουν από την στάση του Δήμου Ναυπλιέων στο θέμα των αδέσποτων. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως προωθείται λύση μέσω της δημιουργίας δημοτικού καταφυγίου στην Επίδαυρο, σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο. Μέχρι να φτιαχτεί αυτό όμως θα πάρει μήνες, ίσως και χρόνο. Μέχρι τότε τι γίνεται; Θα είναι όλα στο έλεος του θεού; 

Η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα; Υπάρχει ομάδα περισυλλογής; Yπάρχει συνεργασία του δήμου με εθελοντική δράση; Aν περιοριστούν αυτά τα σκυλιά που θα πάνε και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για την επικινδυνότητα τους;

Πολλά τα ερωτήματα και για τα αυτονόητα. Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν στειρωθεί; Είναι εμβολιασμένα ώστε να μην κινδυνέψει το θύμα; Είναι τσιπαρισμένα;