ΡεπορτάζΑρχείο

Σε σοβαρή κατάσταση ο ασθενής με κορωνοϊό στη Πελοπόννησο

Σε θάλαμο πίεσης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Αχαϊα, νοσηλεύεται ο 66χρονος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Ο ασθενής έχει σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού με τους γιατρούς του νοσοκομείου να μην θέτουν τον ασθενή αμέσως σε καραντίνα, αλλά τον είχαν εδώ και δύο 24ωρα στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, δεδομένης και της μεταδοτικότητας του ιού.

Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κορωνοϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται.

Ήδη έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές του και έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του. Τέσσερα άτομα από το προσωπικό της κλινικής, όπου νοσηλευόταν ο άνδρας, έχουν μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Ο 66χρονος άνδρας κατάγεται από την Αμαλιάδα και είχε μόλις επιστρέψει από οργανωμένη εκδρομή σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Πελοπόννησο, καθώς τα υπόλοιπα 8 ήταν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Διαβάστε Ακόμα: Ψάχνονται σε Αμαλιάδα, Ανδραβίδα και Πάτρα – Οι μισοί γύρισαν με πυρετό και βήχα!