ΡεπορτάζΑρχείο

Συναγερμός στη Πελοπόννησο για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Στην Πάτρα εντοπίσθηκε το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στη Πελοπόννησο. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για 66χρονο Έλληνα, που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Το κρούσμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιωθεί και που σχετίζονταν όλα πάνω κάτω μεταξύ τους.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί). 

UPDATE: Σε σοβαρή κατάσταση ο ασθενής με κορωνοϊό στη Πελοπόννησο

Ο 66χρονος ασθενής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διασωληνωθεί, κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ. 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το 8ο κατά σειρά.  Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού. 

Διαβάστε Ακόμα: Ψάχνονται σε Αμαλιάδα, Ανδραβίδα και Πάτρα – Οι μισοί γύρισαν με πυρετό και βήχα!