ΚοινωνίαΑρχείο

ΔΕΝ κάνουμε άσκοπες απολυμάνσεις στα σχολεία, λέει ο δήμαρχος Κορινθίων

Αντίθετος εμφανίζεται ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στις άσκοπες απολυμάνσεις σε σχολεία όπου δεν υπάρχει υποψία κρούσματος κορωνοϊού. Ο δήμαρχος εξηγεί ότι εφόσον δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο δήμο, δεν υπάρχει λόγος να αξιοποιηθούν και να καταναλωθούν υλικά κατά της μετάδοσης του Κορωνοϊού.

Ο Βασίλης Νανόπουλος μίλησε στο ekorinthos και εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κρούσμα δεν χρειάζεται να προβεί ο δήμος σε ενέργειες απολύμανσης, ωστόσο είναι πανέτοιμος με δεσμευμένη την ανάλογη παραγγελία απολυμαντικού για την περίπτωση που χρειαστεί να δράσει άμεσα. Να κάνουμε απολύμανση εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχει κανένα νόημα, εξηγεί. Εξάλλου, όπως ανέφερε, αν χρησιμοποιηθεί άσκοπα το απολυμαντικό θα λείψει την ώρα που θα το έχει η κοινότητα πραγματικά ανάγκη.

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έγκαιρα φρόντισε να προμηθευτεί απολυμαντικά τα οποία έχει διανείμει σε όλα τα σχολεία του δήμου. Διέψευσε τις φήμες που θέλουν να υπάρχει κρούσμα σε σχολείο χωριού του δήμου Κορινθίων. Ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επαγρύπνηση έτοιμες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα την όποια κατάσταση προκύψει.