ΆρθροΑρχείο

Γιατί σιωπούν για το μπάζωμα της θάλασσας, δίπλα στη Γλώσσα;

Περίεργο πέπλο σιωπής επικρατεί γύρω από το θέμα του μπαζώματος της θάλασσας στις Μπανιέρες, δίπλα στη μοναδική παραλία Γλώσσα, που βρίσκεται εντός του οικισμού του Ναυπλίου. (Η κοντινότερη παραλία βρίσκεται στην Αρβανιτιά, ενώ η επόμενη επιλογή για τους λουόμενους είναι η Καραθώνα, όπου για να πάει κανείς χρειάζεται αυτοκίνητο).

Από τις 10 Μαρτίου που έγινε η πρώτη προσπάθεια μαζώματος, μέχρι αυτή την ώρα  -παρότι θεωρείται δεδομένη η αναστάτωση του κόσμου που έχει αντιληφθεί τις εργασίες που γίνονται εντός της θάλασσας -, ούτε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ούτε κάποιος από την αντιπολίτευση δεν έχει κάνει δήλωση για το σοβαρό αυτό θέμα. Εξαιρουμένων διαφόρων αναρτήσεων σε κοινωνικά δίκτυα, με πιο διαδεδομένες αυτές του Τοπικού Συμβούλου Κώστα Καράπαυλου που δεν υποβαθμίζεται καθόλου και όχι δημοτικών συμβούλων. (και να έχει κάνει και κάποιος άλλος δεν δύναται να μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι δημότες αναζητώντας τα προφίλ του καθενός στα Κοινωνικά δίκτυα).

Ούτε ο anagnostis.org, ούτε η εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ έχουν λάβει από τους αρμόδιους κάποιο στοιχειώδες δελτίο Τύπου, που να δίνει εξηγήσεις στον κόσμο τί ακριβώς γίνεται εκεί. Και μάλιστα παρακολουθώντας και τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι σχετικό, ούτε από το δήμο Ναυπλιέων, ούτε από το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, ούτε από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, ούτε καν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ούτε από το Λιμεναρχείο για το θέμα αυτό.

Τα ερωτήματα των ίδιων των πολιτών που έστησαν καρτέρι αυτές τις ημέρες στις Μπανιέρες και στα Πέντε Αδέρφια, παρακολουθώντας τον τεράστιο θαλάσσιο γερανό να ρίχνει πέτρες στη θάλασσα και αλλάζοντας το  γνώριμό τους τοπίο είναι πολλά και μένουν αναπάντητα.

Όπως, για ποιόν λόγο γίνεται αυτό το έργο, αν πρόκειται για στήριξη του κτηρίου στις Μπανιέρες ή για στήριξη του τείχους, αν πρόκειται να επεκταθεί η προβλήτα στις Μπανιέρες και γιατί, αν θα αυξηθεί ή μειωθεί η μικρή παραλία της Γλώσσας που κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν τα μπάνια τους εκεί, πέραν των αποριών σχετικά με τις άδειες και τις περιβαλλοντικές μελέτες.

Στοιχειώδης σεβασμός στους ντόπιους επιβάλλει να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις για το έργο αυτό. Οι διευκρινήσεις του δημάρχου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, που είχαν δοθεί αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσει το έργο, όπως και η λησμονημένη και ενδεχομένως άγνωστη στους πολίτες απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παρέμβαση μπροστά στις Μπανιέρες δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε δημότης να γνωρίζει τί αποφασίζεται πριν από πολλά χρόνια για το τί θα γίνει στο μέλλον στην πόλη του (αν και θα έπρεπε).

Ούτε φυσικά, η όποια ενημέρωση των δημοτών μπορεί να γίνεται σε προσωπικό επίπεδο (αν βρεθούμε δηλαδή στο δρόμο). 

Άκης Γκάτζιος