ΚοινωνίαΑρχείο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βάζει φρένο στο πανηγύρι της Ευαγγελίστριας

Χωρίς πανηγύρια, πασχαλινά bazaar και κυριακάτικες αγορές από σήμερα και επ’ αόριστον θα μείνει η Ελλάδα, έπειτα από αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η επικέιμενη και αναπόφευκτη όπως όλα δείχνουν εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στη χώρα μας, οδηγούν την κυβέρνηση στη λήψη ολοένα και αυστηρότερων μέτρων, που ενδεχομένως να ενταθούν ακόμα περισσότερο αν οι πολίτες συνεχίζουν να μην πειθαρχούν και να συμπεριφερόνται σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Πλέον οι πιθανότητες να γίνει το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας είναι μηδαμινές, δεδομένου ότι οι επιστήμονες περιμένουν την επιδημία να φθάσει σε σημείο κορύφωσης στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλη.

Οπως ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης λόγω κορωνοϊού από σήμερα αναστέλλονται οι Κυριακάτικες αγορές, οι εμποροπανηγυρεις και οι αγορές των καταναλωτών.

Η Ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την αναστολή λειτουργίας:

  •     Των Αγορών των Καταναλωτών (άρθρο 37/ Ν. 4497/2017)
  • Των Εμποροπανηγύρεων, των Κυριακάτικων αγορών, των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών αγορών, λοιπών οργανωμένων αγορών (άρθρο 38/ Ν. 4497/2017)

Ενδεικτικά η απόφαση αφορά αγορές όπως του Σχιστού και του Ελαιώνα. 

Επιπρόσθετα: Η παράγραφος 2 του άρθρου 30 Ν. 4497/2017 (αναλογία διατιθέμενων προϊόντων ανά είδος) αναστέλλεται. Η αναστολή λειτουργίας ισχύει από σήμερα (14.03.2020)».