ΚοινωνίαΑρχείο

Πώς θα ψωνίζουμε στο εξής σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές

Έλεγχος εισόδου εφαρμόζεται από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού.

Για την αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση αποφασίστηκε να υπάρχει 1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης θα υπάρχει σε ευκρινή θέση στις εισόδους και τις εξόδους των καταστημάτων, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης και βάση) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.

Οι υπάλληλοι να φορούν γάντια και να πλένουν τα χέρια τους μετά την απόρριψη αυτών.

Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να φορούν γάντια και προστατευτική μάσκα κατά το άνοιγμα και τη διαχείριση των εμπορευμάτων.

Σε επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών.

Ο υπάλληλος πίσω από το χώρο κοπής να αφήνει πάνω στο διαχωριστικό, όπου υπάρχει η δυνατότητα, το προς πώληση προϊόν.

Κατά τη διάρκεια παραμονής έμπροσθεν των ταμείων να τηρείται 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των πελατών.

Σε περίπτωση που τα ταμεία δεν φέρουν προστατευτικό τζάμι μεταξύ πελάτη και ταμία ο πελάτης να απέχει τη μέγιστη εφικτή απόσταση.

Συστήνεται ακόμα η αποφυγή χρήσης μετρητών κατά τη συναλλαγή.

Επίσης, εφοδιασμός των αποχωρητηρίων με υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες μιας χρήσης, (οι οποίες θα απορρίπτονται σε ποδοκίνητους κάδους πλησίον των νιπτήρων), αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη) και επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.

Παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Τα παραπάνω μέτρα πρόληψης  ισχύουν για σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, επιχειρήσεις delivery-take away.

Για τους υπαίθριους χώρους αγορών (λαϊκές αγορές), όπου και εκεί παρατηρήθηκε συνωστισμός θα τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.