ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Προτάσεις για το πως θα βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες

Την πρότασή της για το πως θα βοηθηθούν ηλικιωμένοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, παραθέτει η παράταξη «Ανάπλι Εμπρός», η οποία επαινεί την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μπουζαλά και και του προέδρου του Δρεπάνου Σωκράτη Δωρή για την εθελοντική διανομή σε όσους χρειάζονται προμήθειες σε φάρμακα και τρόφιμα σε αυτή την δύσκολη στιγμή που βιώνουμε.

Επίσης ζητά να απομακρυνθεί η έδρα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Γηροκομείο Ναυπλίου λόγω του ότι πρόκειται για μια ευαίσθητη κοινωνική δομή.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τοπικής παράταξης:

«Δυο εξαίρετοι συμπολίτες μας από το Δρέπανο, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπουζαλάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου Σωκράτης Δωρής, μας έδειξαν τον δρόμο και μας έβαλαν τα γυαλιά σε εμάς στο άστυ.

Πρέπει τις ημέρες αυτές να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Οι γέροντες και όσοι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας πρέπει να βοηθηθούν και από τις Κοινωνικές δομές του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και από τους ενεργούς πολίτες.

Δεν πρέπει να εκτίθενται σε κίνδυνο.

Εμπρός να κάνουμε κάτι για αυτούς!!

Ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ, προς τιμήν του εξέδωσε την ίδια μέρα που πληροφορηθήκαμε την ευαισθητοποίηση των άξιων συμπολιτών μας από το Δρέπανο, ανακοίνωση που υπενθυμίζει τις δομές του Δήμου και τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν οι συμπολίτες μας, ιδίως αυτοί που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Από την μεριά μας ως “Ανάπλι εμπρός!”, προτείνουμε τα εξής:

  • Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι πρέπει να ενισχυθεί.
  • Ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ να βγει και να ζητήσει εθελοντές που θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες μας, μιας και η πρόσληψη νέων υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα
  • Να υπάρξει συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο ο κάθε ανήμπορος πολίτης θα μπορούσε να απευθυνθεί.
  • Οι εργαζόμενοι και οι τυχόν εθελοντές να ελεγχθούν αυστηρά ώστε να μην γίνουν αυτοί οι μεταφορείς του ιού

Είναι απαράδεκτο που το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι” στεγάζεται ακόμα και σήμερα στο Γηροκομείο Ναυπλίου, μια ευαίσθητη κοινωνική δομή.
Αμεσα να απομακρυνθεί η έδρα του προγράμματος από εκεί.

Τα μέλη του “Ανάπλι εμπρός!” είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και εμείς, εφόσον το εθελοντικό πρόγραμμα οργανωθεί. Διότι οι δικές μας μεμονωμένες προσπάθειες ίσως να μην είναι και τόσον αποτελεσματικές. Απαιτείται συντονισμός

Μπορούμε σήμερα έμπρακτα να δείξουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης».

 

  Send To > Delete