ΕλλάδαΑρχείο

418 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Τέλος στις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Στα 418 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 31, ενώ την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε. 

Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς όπως αναμενόταν ανακοίνωσε πως από αύριο, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις πάνω από 10 ατόμων με ποινικές κυρώσεις έως 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ευθύνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τα 64 κρούσματα είναι απροσδιόριστα,  79 άνθρωποι νοσηλεύονται και 13 είναι διασηλωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί πάνω από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα – ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά», σημείωσε.