ΚοινωνίαΑρχείο

Η ΔΕΥΑΝ επαναφέρει το νερό σε όσους το είχε διακόψει

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μεγάλο αυτό ζήτημα με τον κορωνοιό προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερη τη ζωή των καταναλωτών.

Έτσι αποφασίστηκε η αναστολή διακοπής υδροδότησης σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής τρέχοντος λογαριασμού αλλά και η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης λογαριασμών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ήδη κλιμάκιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. επανασυνδέει υδρόμετρα τα οποία είχαν τεθεί σε διακοπή. Η νέα ρύθμιση δίνει την δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών σε 60 δόσεις (ίσχυε 12 δόσεις ) και σε 120 για όσους έχουν ειδικό τιμολόγιο.

Η προκαταβολή μειώθηκε σε 5% (ίσχυε 20%). Η υπηρεσία επεξεργάζεται τη δυνατότητα να επισκέπτεται ο ταμίας της όσους θέλουν να πληρώσουν το λογαριασμό τους με χρήση POS (σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση). Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής με χρήση της ταυτότητας πληρωμής που υπάρχει στους λογαριασμούς.

Όπως σημειώνει η ΔΕΥΑΝ: «Το νερό είναι αναγκαίο στην άμυνα μας απέναντι στην πανδημία και η απρόσκοπτη λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει ανάγκη την συνέπεια σας».