ΡεπορτάζΑρχείο

Ποιος κορωνοϊός; Ουρές στην Άργους – Ναυπλίου από το πρωί! Απόβαση Αθηναίων στα χωριά

Από ότι φαίνεται, το μήνυμα «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κορωνοϊού δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους Έλληνες. Από το πρωί της Παρασκευής τα αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας σχημάτιζαν ουρές, κάνοντας μαζική κάθοδο προς Πελοπόννησο.

UPDATE: Όποιος πάει στο χωριό του, να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό

Αρκετοί από αυτούς φαίνεται πως κατευθύνθηκαν προς Ναύπλιο, καθώς η Ε.Ο. Άργους – Ναυπλίου το πρωί της Παρασκευής είχε αυξημένη ροή οχημάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές, ειδικά στο ρεύμα προς Ναύπλιο.

 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσο και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

Το ίδιο έκανε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν φιλότιμο και να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες: «Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».

 

Να σημειωθεί πως και ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης έκανε έκκληση σε όσους ταξίδεψαν ή έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στα εξοχικά τους στην περιοχή, σημειώνοντας τα εξής:

Οι αγαπητοί φίλοι της Επιδαύριας γης θα πρέπει να αναλογιστούν
ότι υπάρχουν ελάχιστες ΜΕΘ στην Πελοπόννησο!
Ότι όλα τα καταστήματα είναι κλειστά και αυτό έγινε για να προστατευθούμε από τον ιό
Ότι όλοι οι δημόσιοι χώροι είναι κλειστοί για το κοινό
Ότι ο δήμος υπολειτουργεί
Ότι…
Ότι…
Ότι…
Και εάν παρ’ όλα αυτά θέλουν να έρθουν στο εξοχικό τους, τους παρακαλώ να ακολουθούν τους κανόνες της πολιτείας για αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Αυτό κάνουμε και εμείς.
Για εμάς, για εσάς , για όλους μας.
Δεν είναι ευκαιρία για βόλτα τα χωριά.
Ήδη αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, μην βάζετε σε κίνδυνο και τη δική σας ασφάλεια.