ΚοινωνίαΑρχείο

Τέλος η καραντίνα για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδος που είχε τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, επέστρεψε στη δουλειά του, χωρίς να αρρωστήσει κανείς. Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είχε υποδεχθεί τον πρώτο ασθενή από το γκρουπ των Αγίων Τόπων ο οποίος τελικά πέθανε από τον κορωνοϊό. Το ευτύχημα ήταν ότι ο 67χρονος είχε προσέλθει στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα, χωρίς να θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Οι 30 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου επέστρεψαν στη δουλειά τους χωρίς, ευτυχώς, να  προσβληθούν.

Επίσης, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου επέστρεψαν οι 15 εργαζόμενοι που ήταν σε καραντίνα για τον ίδιο ασθενή. Από αυτούς νόσησαν τρεις, οι οποίοι ευτυχώς  είναι καλά στην υγεία τους. 

Συνολικά από το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, 54  εργαζόμενοι νοσούν και 300 άλλοι βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι 14 ημέρες ασφαλείας. 

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ οι κίνδυνοι για το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων είναι μεγάλοι και καθημερινοί. Αναφέρεται μάλιστα σε συγκεκριμένο περιστατικό στο νοσοκομείο του Ρίου όταν ασθενής  ζαλίστηκε, έπεσε  και κτύπησε. Οι τραυματιοφορείς που έτρεξαν και τον μετέφεραν δεν πρόλαβαν να πάρουν προφυλάξεις. «Να ο μεγάλος κίνδυνος για το προσωπικό», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.