ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

11 ακόμα υποψήφιοι με Κωστούρο

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων από την παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου. Οι 11 τελευταίοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι παρακάτω:

Τάσος Σιατερλής

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εξαγωγικής εταιρείας Midea Fruit Τάσος Σιατερλής στο συνδυασμό ‘’Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα’’ του Δημήτρη Κωστούρου

Νέος, δραστήριος και ενεργό μέλος της κοινωνίας ο Τάσος Σιατερλής δήλωσε: «Με διάθεση για δουλειά και προσφορά θέτω την υποψηφιότητά μου δίπλα στον Δημήτρη Κωστούρο και στον συνδυασμό “ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”, θέλοντας κι εγώ να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας».

Γιώργος Χατζόπουλος

«Ονομάζομαι Γιώργος Χατζόπουλος, είμαι παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών. Κατάγομαι από το Ανυφί, ενώ ζω και εργάζομαι στο Ναύπλιο. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά στο επιχειρησιακό σωματείο της εργασίας μου βιώνοντας όπως όλοι μας τα εργασιακά προβλήματα της εποχής μας.

Η ενασχόλησή μου με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης του Ναυπλίου  αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, μέσα από την ιστοσελίδα μου cityofnafplio.com, με έκαναν να συνειδητοποιήσω  την αγάπη μου αλλά και τον σεβασμό μου γι’ αυτή την πόλη.

Έχοντας σταθερή την άποψη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από άλλους να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν αλλά οφείλουμε να συμμετέχουμε, όσο μπορούμε, και εμείς στη διαμόρφωση άποψης, πρότασης και λύσης, αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του Δήμαρχου Δημήτρη Κωστούρου, να συμμετέχω με τον συνδυασμό «Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα», ως υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου (Τοπικό Συμβούλιο).

Είμαι και θέλω να παραμείνω ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, όπου μέσα από το συνεχή διάλογο και την καθημερινή επαφή, να συζητάμε, να αναζητούμε λύσεις και να συναποφασίζουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας, από άκρη σε άκρη, γιατί Ναύπλιο δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο αλλά όλες οι συνοικίες, όλες οι γειτονιές.

Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξή σας σε αυτές τις εκλογές προκειμένου να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Μαρία Κουκουβέλη

Η Μαρία Κουκουβέλη μέλος του πολιτιστικού κέντρου Ιρίων δηλώνει την υποψηφιότητά της με το συνδυασμό ‘’Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα’’ του Δημήτρη Κωστούρου:

«Η ενεργή μου συμμετοχή στο πολιτιστικό σύλλογο μου έδειξε ότι είναι απαραίτητη η δραστηριοποίηση μας και γνωρίζοντας από κοντά τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο αποφάσισα να είμαι δίπλα του στις εκλογές του Μαΐου και να παλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου μας».

Αδαμαντία (Αμάντα) Κάλτσα Σταθοπούλου

«Ονομάζομαι Αδαμαντία (Αμάντα) Κάλτσα Σταθοπούλου,γεννήθηκα στην Πρόνοια  Ναυπλίου  το 1966.  Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Σταθόπουλο και έχω ένα γιό.

Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Ναυπλίου και στην συνέχεια παρακολούθησα το τμήμα Η/Υ του ΟΑΕΔ στην Τίρυνθα, συνέχισα τις σπουδές μου   στο  τμήμα Γραμματέων του Υπουργείου Πολιτισμού- Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το  τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης και Στενογραφίας της ΝΕΛΕ Αργολίδας και το τμήμα Δ/νσης Μονάδων Υγείας.

Συμμετείχα σε σεμινάριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «αιρετών και υποψηφίων αιρετών γυναικών των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και  Ιονίων Νησιών» .

Στο Πανελλήνιο συνέδριο Κοινωνικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας-Κλάδος  Κοινωνικής Ψυχολογίας της ΕΛ.Ψ.Ε..

Στο σεμινάριο για την Προστασία του Καταναλωτή του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΕΣΕΕ  .

Από μικρή  ηλικία δραστηριοποιήθηκα σε γυναικείους συλλόγους θέλοντας να θέσω το δικό μου λιθαράκι στο γυναικείο ζήτημα στη χώρα μας.

Υπήρξα μέλος της χορευτικής ομάδας του  Πελοποννησιακού  Λαογραφικού Ιδρύματος από την Ίδρυση της και επί μια δεκαετία και εργάστηκα ως επιμορφώτρια παραδοσιακών χορών στη ΝΕΛΕ στηρίζοντας πολιτιστικούς συλλόγους και χορευτικές ομάδες στις πόλεις και σε χωριά του νομού μας (Δρέπανο , Ανυφί ,  Αγ. Προκόπης Άργους κ.ά.).

Με τεράστια αγάπη για τον αθλητισμό υπήρξα η πρώτη γυναίκα διαιτητής ποδοσφαίρου στην Αργολίδα και η δεύτερη στην Ελλάδα και έχω διαιτητεύσει αγώνες τοπικών κατηγοριών.

Εργάστηκα ως συμβασιούχος στον  ΟΤΕ, ΔΕΗ, στη Βουλή των Ελλήνων (ως Μετακλητός Υπάλληλος), στο Δημοτικό  Στάδιο Ναυπλίου, στη Νομαρχία Αργολίδας και  διατελώ Διευθύντρια  στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

Στις δημοτικές εκλογές (Νοέμβριος 2010) εκλέχτηκα στο Τοπικό Συμβούλιο Ανυφίου.

Στις δημοτικές εκλογές (Μάιος 2014) εκλέχτηκα στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου με τη δημοτική παράταξη του  υποψήφιου Δημάρχου, Δημήτρη  Κωστούρου  «Ναύπλιο. Επόμενη μέρα».

Ως πολιτικοποιημένος άνθρωπος και ως σύγχρονη γυναίκα ενδιαφέρομαι για τα κοινά με επίκεντρο τον τόπο που ζώ και αγαπώ, γι΄αυτό στις εκλογές του Μαΐου θέτω υποψηφιότητα  για δεύτερη φορά με τη δημοτική παράταξη “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”»

Μαρίνα Πίκου

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Είμαι επαγγελματίας οδηγός κι εργάζομαι στην Δ/νση Παιδικών Σταθμών Άργους.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας καθώς και ιδρυτικό μέλος του σωματείου Τοξοβολίας Α.Ο. Μέρμπακα.

Είμαι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

Καταθέτω την πρόθεση και την αποφασιστικότητα μου να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας».

Μανώλης Σκαλίδης

«Ονομάζομαι Μανώλης Σκαλίδης του Δημητρίου.

Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων και επικεφαλής του Συνδυασμού “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” Δημήτρη Κωστούρου ως υποψήφιος για την Δημοτική Κοινότητα Τολού, στην προσπάθεια επίτευξης όσο το δυνατόν περισσοτέρων στόχων του νέου συμβουλίου.

Τα τοπικά συμβούλια θέλουν μια κοινωνία με ενεργούς πολίτες. Πολίτες που προτείνουν και παρεμβαίνουν στη διακυβέρνηση και ομαλή λειτουργία ενός τόπου.  

Ένα ενεργό τοπικό συμβούλιο με την νομιμοποίηση της ψήφου των δημοτών, έχει την δυνατότητα να επιτελέσει σημαίνοντα ρόλο μέσα στο δήμο, με έργα και δράσεις. Έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την καθαριότητα, να λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, να ασχολείται για την ασφάλεια των πολιτών, να προωθεί τον εθελοντισμό και να συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών και τοπικών συλλόγων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας.

Το Τολό έχει μεγάλες δυνατότητες  και  προοπτική και υποχρέωσή μας είναι,  να βοηθήσουμε στην ανάδειξη και καταξίωσή του για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Μεγάλωσα στο Τολό και ασχολούμαι με τον Τουρισμό και τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είμαι απόφοιτος Ελβετικού Κολλεγίου Διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό, μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού επί 17 χρόνια και μέλος του ΔΣ του συλλόγου τα τελευταία 4 χρόνια. Διετέλεσα επί μακρών στο ΔΣ του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων/Δωματίων νομού Αργολίδας. Παράλληλα ασχολούμαι ενεργά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού και τον τελευταίο χρόνο θεσμικά, από την θέση του ταμία του συλλόγου. Έχω δελτίο στον αθλητικό Σύλλογο Εθνικός Τολού και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας».

Άρης Τσιρόπουλος

«Ονομάζομαι Τσιρόπουλος Αριστείδης (Άρης) και είμαι από την Άρια. Από το 2010 είμαι Πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα Αρίας.

Έχοντας ταχθεί, λοιπόν, εδώ και τόσα χρόνια σε έναν αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής των συνδημοτών μου και γνωρίζοντας εκ των έσω τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, συνεχίζω αυτόν τον αγώνα με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, και ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα».

Αποδέχτηκα την πρότασή του γιατί όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε στους δημότες ελπίδα για μία όλο και καλύτερη ζωή, για ένα Δήμο ανοιχτό στους δημότες του.

Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια  και τον Μάιο του 2019 μαζί με τον Δημήτρη Κωστούρο!»

Γιάννης Σοροβίγκας

«Αποδεχόμενος την πρόταση του Δημάρχου μας  Δημήτρη Κωστούρου, από άλλη θέση πλέον, υποψήφιος στην δημοτική κοινότητα Άριας, θα παλέψω για τον τόπο μου, θα παλέψω για τον συνδυασμό μας, ώστε να είναι ο καταλύτης για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας στο δήμο μας.

Θα αγωνιστώ πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας , το πάθος μου να προσφέρω , την αγάπη μου για την Αυτοδιοίκηση και κυρίως το καλό των πολιτών της κοινωνίας μας.

Είναι ο τόπος που έχω μεγαλώσει από μικρό παιδί, έχω αγαπήσει και θέλω να προσφέρω ώστε οι συνθήκες της καθημερινότητας του να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.

Μπορούμε και θα κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας ,τα παιδιά μας, μια ακόμα καλύτερη ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Υποψήφιοι με Κωστούρο

Ιωάννης Μιχαλόπουλος

«Ονομάζομαι Μιχαλόπουλος Ιωάννης, είμαι παντρεμένος με την Γεωργία Καζά και έχουμε δύο παιδιά τον Γιώργο και την Ματίνα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια της γης ενώ μέχρι και πριν κάποια χρόνια ήμουν αυτοκινητιστής.

Διαχρονικά, έχω αποδείξει ότι, το ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο, ούτε έχει σχέση με προσωπικά συμφέροντα. Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπήκα αρκετό καιρό πριν, όπου για δώδεκα χρόνια υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Νέας Τίρυνθας.

Επίσης επί είκοσι πέντε χρόνια ήμουν πρόεδρος στον συνεταιρισμό του χωριού που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, του Νέου Ροεινού.

Γι’ αυτό το χωριό, και για την πρόοδό του, αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, και με την παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα». Στόχος του Δημάρχου και δικός μου, η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας και για αυτό θα παλέψω».

Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου

Η Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό “Ναύπλιο, η Επόμενη μέρα” του Δημήτρη Κωστούρου.

Η Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

 Εργάζεται στο ναυτιλιακό γραφείο της οικογένειάς της. 

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή της: «Υπεράνω των Ασιναίων υψωμάτων ή μοίρα μου τα’ Άνάπλι.», Νίκος Καρούζος. Για εμάς τους Ναυπλιώτες η πόλη μας δεν είναι απλή επιλογή ή τύχη, είναι μοίρα, όπως εμφατικά σημειώνει η φωνή της συνείδησης του Αναπλιού, ο ποιητής Νίκος Καρούζος. Μοίρα που μας χαρίστηκε και οφείλουμε να φανούμε αντάξιές της και αντάξιοί της.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και τελείωσα το Λύκειο στο Ναύπλιο. Σπούδασα Βρεφονηπιοκόμος στο ΑΤΕΙ Αθηνών.

 Η οικογένειά μου, για πάνω από ένα αιώνα, διατηρεί ναυτιλιακό γραφείο στο Ναύπλιο, στο οποίο απασχολούμαι συστηματικά από το 2010.

 Ο πατέρας μου Γρηγόρης Παπαμιχαλόπουλος μεταλαμπάδευσε στον αδελφό μου και μένα όχι μόνο τη λατρεία για το λιμάνι του Αναπλιού, αλλά κυρίως το σεβασμό και την αγάπη στους ανθρώπους αυτής της πόλης.

Αυτή η αγάπη για τη πόλη και τους κατοίκους της με έκαναν να επιστρέψω και πάλι πίσω στο Ναύπλιο, μετά από μια δεκαετία σπουδών και εργασίας στην Αθήνα.

Αυτή η αγάπη με προτρέπει να ασχοληθώ με τα κοινά του Ναυπλίου.

Τα προηγούμενα χρόνια  δραστηριοποιήθηκα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αγωνιζόμενη μαζί με πολλούς από εσάς για τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης και διαβίωσης των παιδιών μας.

Η υποψηφιότητά μου στο Τοπικό Συμβούλιο του Ναυπλίου είναι συνειδητή επιλογή και ελπίζω στη στήριξή σας ώστε να πάμε τ’ Ανάπλι λίγο ψηλότερα.”

Αδριανός Γ. Μάρκου

«Ονομάζομαι Αδριανός Γ. Μάρκου και είμαι παντρεμένος με την Αγγελική Μάρα. Έχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία. Γεννήθηκα και κατοικώ στην Πρόνοια Ναυπλίου. Ανάμεσα, λοιπόν,  στην Πρόνοια και την περιοχή Κούρτη- Μπουλμούσι, κοντά στην Γλυκειά Ναυπλίου, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια.

Είμαι επαγγελματίας αυτοκινητιστής και διατηρώ επιχείρηση με δημοσίας χρήσης αυτοκίνητα στην πόλη μας. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος  του Ραδιοταξί Ναυπλίου και διετέλεσα Γραμματέας επί δύο θητείες. Κατά τα έτη 2014 έως και 2016 υπήρξα αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Πρόνοιας.

Με τα κοινά δεν ασχολούμαι πρώτη φορά. Είναι όμως η πρώτη φορά που θα είμαι υποψήφιος με το Συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Κωστούρου, «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα».

Σε αυτόν τον άνθρωπο εκτίμησα το γεγονός ότι σεβάστηκε και αντιμετώπισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των διαμερισμάτων του Δήμου μας ίσα και δίκαια. Είδε τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και τα «θέλω» των δημοτών. Δεν έπραξε ποτέ ερήμην τους, γεγονός που  με καθιστά ένθερμο υποστηρικτή του και αυτός είναι ο λόγος που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δηλώνω παρών στο πλευρό του Δημήτρη Κωστούρου».