ΕλλάδαΑρχείο

Δήμαρχοι την εποχή του κορωνοϊού

Το βάρος της αντιμετώπισης της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού σηκώνουν οι δήμοι της χώρας. Όπως στην οικονομική κρίση του 2008 καλέστηκαν με μειωμένους πόρους να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης που ξέσπασε, έτσι και σήμερα καλούνται να διαχειριστούν τα ζητήματα πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης μα και συνετισμού και καταστολής της ανεύθυνης συμπεριφοράς δημοτών και επισκεπτών.

Καταφεύγουν λοιπόν σε διάφορες μεθόδους, πέρα από τις υπηρεσίες πρόνοιας που συνέστησαν και στελέχωσαν εν μία νυχτί, όπως για παράδειγμα στο δήμο Κατερίνης όπου με εντολή Δημάρχου, από το χθες το πρωί, 20 Μαρτίου, συνεργεία του Δήμου Κατερίνης απομακρύνουν όλα τα παγκάκια από τις πλατείες της πόλης!

Το λόγο τον εξηγεί ο ίδιος ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος που καλεί τους δημότες «να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν» και επισημαίνει πως «με τη συνεργασία όλων μας, στόχος είναι να λειτουργήσουν τα μέτρα που λαμβάνουμε όλοι από κοινού συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας».

Από την άλλη στη Λαμία, ο δήμαρχος Λαμιέων πήγε από παγκάκι σε παγκάκι για να ενημερώσει και να συνετίσει, κυρίως τους ηλικιωμένους, ώστε να μην βγαίνουν έξω γιατί κινδυνεύουν. 

Λαμία κορωνοϊός

Για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος έκανε έκκληση προς όλους τους Δημότες να μείνουν στα σπίτια τους. “Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των δικών του ανθρώπων και τις ζωές των άλλων. Είναι η ώρα της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης”, είπε ο κ. Θύμιος Καραΐσκος.

Δύσκολος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στα χρόνια του κορωνοϊού…