ΡεπορτάζΑρχείο

Κοντός ψαλμός αλληλούια! Επιβεβαιώθηκε και δεύτερος θάνατος στην Αργολίδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μια 84χρονη γυναίκα από την Αργολίδα είναι το δεύτερο φετινό θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε πριν από λίγο το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η άτυχη γυναίκα, που είχε και άλλα προβλήματα υγείας, απεβίωσε πριν 8 ημέρες εμφανίζοντας και αυτή συμπτώματα εγκεφαλίτιδας –όπως και το πρώτο θύμα,- αλλά η μόλυνση από τον ιό πιστοποιήθηκε σήμερα. Για το περιστατικό πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.

Ο 76χρονος που αρχικά φερόταν να είναι αυτός το θύμα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. 

Ο επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας το anagnostis.org το πρωί δήλωσε πως δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, διαψεύδοντας τα σενάρια για τον 76χρονο. Κοντός ψαλμός αλληλούια, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία τα οποία ανακοινώνονται επίσημα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως σημειώνει και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου σε ανάρτησή της στο facebook. 

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια συνεχίζουν να αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης από τη νόσο, όπως τονίζουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά και από ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Κέντρο όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα πρόσφατα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου.