ΚοινωνίαΑρχείο

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές;

Την επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας, η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων να γίνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχικά καθορισμένη ημερομηνία τους, εξέφρασε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Η επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί στα λύκεια 49 νομών. Την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στους υπόλοιπους νομούς, το υπουργείο θα επικεντρωθεί στα γυμνάσια.

Επίσης η Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο κανάλι της ΕΡΤ το Σάββατο το βράδυ, αναφέρθηκε στα ενδεχόμενα που εξετάζονται από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σχολικό έτος, την ύλη και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως οι λύσεις που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Παιδείας εκ των πραγμάτων για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα είναι:

  • η παράταση του σχολικού έτους
  • μείωση της ύλης
  • και όσο αναφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων

Δεν θα χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά τόνισε η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως λειτουργεί εξαιρετικά.