ΕλλάδαΑρχείο

20 νεκροί και 743 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στα 743 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα από το νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης άλλα 48.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 20 θανάτους στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 45. Ακόμη, 32 άνθρωποι που νόσησαν από ον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι 68 ετών. Συνολικά, νοσηλεύονται 134 άτομα, ενώ διασωληνωμένα βρίσκονται 45 άτομα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες ασθενείς.

Από τους θανόντες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες, οι οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι, μεταξύ των 20 νεκρών συγκαταλέγεται και η 41χρονη μητέρα από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της και διαγνώστηκε μετά θάνατον με τον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε την ανοσμία ως ένα από τα συμπτώματα, επικαλούμενος σχετικά τον Γάλλο σέντερ τον Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.