ΚοινωνίαΑρχείο

Θα πεθάνει μόνος στο λιμάνι της Ανκόνα! Δραματική έκκληση της αδερφής του εγκλωβισμένου Έλληνα μετανάστη

Μία ακόμα δραματική νύχτα στο αυτοκίνητό του, εγκλωβισμένος από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, πέρασε ο Έλληνας μετανάστης Γιώργος – Αναστάσιος Παπαγεωργόπουλος, που περιπλανιέται εδώ και μέρες στην Ευρώπη, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να επαναπατριστεί.

Η αδερφή του, Αθηνά Ιωάννα Παπαγεωργοπούλου μιλώντας από το Ναύπλιο, στο anagnostis.org με τον Άκη Γκάτζιο φοβάται πλέον για τη ζωή του:

«Θα πεθάνει μόνος του στο λιμάνι. Φοβόμαστε για τη ζωή του».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η κα Παπαγεωργοπούλου με τη σειρά της απευθύνει και αυτή δραματική έκκληση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης:

Οι ελπίδες μας είναι στον Πρωθυπουργό. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε κανένας άλλος να λύσει αυτή την κατάσταση.
Η μοναδική μας λύση είναι μήπως του δινόταν μια άδεια, να επιβιβαστεί στα καράβια με τα φορτηγά. Όσο περνούν οι μέρες τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνον. Θεωρητικά μόνο η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι.
Κύριε Πρωθυπουργέ κάντε κάτι γιατί θα πεθάνει στην Ιταλία. Θα πεθάνει μόνος του στο λιμάνι. Φοβόμαστε για τη ζωή του.

Όπως λέει η κα Παπαγεωργοπούλου ο αδερφός της αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητο:

Δεν υπάρχει κανένα κατάλυμα στην περιοχή, είναι όλα κλειστά. Βρίσκεται στο αυτοκίνητό του προσπαθώντας να ζεσταθεί, γιατί κάνει πάρα πολύ κρύο.
Έχει τραβήξει Γολγοθά γυρίζοντας όλη την Ευρώπη και δεν μπορεί να επαναπατριστεί.

Ο ίδιος ο Γιώργος – Αναστάσιος Παπαγεωργόπουλος φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά του, σύμφωνα με όσα δηλώνει η αδερφή του από το Ναύπλιο:

Απελπισμένος. Είναι φορές που απελπίζεται, είναι φορές που αισιοδοξεί, είναι φορές που πέφτει πάρα πολύ. Η ψυχολογία του είναι πάρα πολύ κακή και φοβόμαστε και για την υγεία του, γιατί όλοι γνωρίζουμε τί συμβαίνει στην Ιταλία. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που έχει περάσει τρεις φορές πνευμονία, λόγω παλιότερης δουλειάς που έκανε μέσα σε καταψύξεις, οπότε θεωρητικά βρίσκεται στις ευπαθείς ομάδες. Ανησυχούμε πάρα πολύ για την υγεία του.

Γιώργος - Αναστάσιος Παπαγεωργόπουλος

 

Από την πλευρά της η αδερφή του έχει εξαντλήσει κάθε τρόπο, πριν απευθυνθεί στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως λέει:

Επικοινωνήσαμε με την Πρεσβεία στη Ρώμη, αλλά μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα αυτή τη στιγμή, γιατί μαζεύουν στοιχεία και από άλλους ίσως Έλληνες που προσπαθούν να επαναπατριστούν. Όμως όλοι οι υπόλοιποι έχουν και κατάλυμα, γιατί ζούσαν στην Ιταλία. Ενώ ο Γιώργος δεν ζούσε εκεί.
Έχω επικοινωνήσει και με το υπουργείο Εξωτερικών, έχει προωθηθεί το θέμα του και στη διαχείριση κρίσεων του υπουργείου, μίλησα και με το γραφείο του υπουργού. Μου είπαν ότι πρέπει να κάνει υπομονή. Μου είπαν ότι επειδή δεν υπάρχει Πρεσβεία στην Ανκόνα, δυστυχώς δεν μπορούν να τον βοηθήσουν στο κομμάτι του καταλύματος.