ΚοινωνίαΑρχείο

Μπράβο στους αστυνομικούς του Ναυπλίου και της Ερμιονίδας

Πλούσια ήταν η κακουργηματική δράση των τεσσάρων αλλοδαπών που συνελήφθησαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και οι οποίοι εμπλέκονται μεταξύ άλλων και στην απαγωγή που έγινε προχθές το βράδυ στην Ερμιόνη.

Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.

Τα συγχαρητήρια και το παράπονο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Δ.Α Αργολίδας και στην Ο.Π.Κ.Ε Αργολίδος για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που υπέδειξαν, τα οποία σε συνδυασμό με τις μεθοδικές και συντονισμένες έρευνες οδήγησαν στην άμεση ταυτοποίηση και τη σύλληψη τους.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Το προσωπικό της Δ.Α Αργολίδος με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χωρίς να σκεφτεί ώρες εργασίας και κίνδυνο έδρασε άμεσα και με αυταπάρνηση για ακόμη μια φορά.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα που όλοι οι Έλληνες αστυνομικοί μαχόμαστε με ορατούς εχθρούς στον Έβρο και με αόρατους εχθρούς όπως είναι ο Covid-19 η πολιτεία μάς αφήνει αθωράκιστους μη παρέχοντάς μας τα αυτονόητα για την προσωπική μας ασφάλεια και υγεία.

Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ αστυνομικών και πολιτών και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αναδεικνύοντας το έργο μας αλλά και τα προβλήματά μας, ζητώντας λύσεις όπου και όποτε χρειαστεί».

Επιπλέον αστυνομικούς ζητά ο Γεωργόπουλος

Τα συγχαρητήριά του προς τους αστυνομικούς εκφράζει δημόσια και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, επαναφέροντας παράλληλα το πάγιο αίτημά του για ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Σημειώνει ο δήμαρχος:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, για την την σύλληψη των δραστών και την εξιχνίαση τριών περιπτώσεων ληστειών και εννέα περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών κλοπών, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Δήμο Ερμιονίδας από τις 11 Απριλίου 2019 έως τις 26 Μαρτίου 2020.

Οι Αστυνομικές Αρχές, παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, κινήθηκαν συντονισμένα και με επαγγελματικό χειρισμό έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο σαν πολίτες μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς.

Οι προαναφερθείσες παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή της Ερμιονίδας, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί μείζον θέμα και γνωρίζοντας πλήρως την υποστελέχωση, τις ελλείψεις και τα προβλημάτα που υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, τα έχω  μεταφέρει εγκαίρως στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή του με επιπλέον προσωπικό.

Αυτή η πίεση θα συνεχιστεί και η Δημοτική Αρχή θα πράξει ό,τι χρειαστεί για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών και των κατοίκων της Ερμιονίδας, διότι δεν νοείται ελευθερία σε μια ευνομούμενη κοινωνία, δίχως νόμο και τάξη.

Κλείνοντας θα πω ένα πολύ μεγάλο Μπράβο και ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ στις Αστυνομικές Αρχές γι’ αυτή την σημαντική επιτυχία, που αποδεικνύει στην πράξη ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας για το δύσκολο καθημερινό τους αγώνα, πόσο μάλλον υπό τις παρούσες καταστάσεις της πανδημίας και το τεράστιο φόρτο εργασίας που έχουν επωμιστεί.

Τους εύχομαι να είναι υγιείς και να έχουν πάντα επιτυχίες».