ΚοινωνίαΑρχείο

Μπήκε και η Κορινθία στο χορό του κορωνοϊού

Για αρκετές μέρες στο χάρτη της Πελοποννήσου η Κορινθία έμοιαζε με το γαλατικό χωριό, γύρω-γύρω κρούσματα και εκεί τίποτα! Ωστόσο, από χθες, 28 Μαρτίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, η πύλη της Πελοποννήσου καταγράφει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα όρια της. 

Ο πρόεδρος του Ι.Σ. Κορινθίας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος που είναι και ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής προσήλθε την Πέμπτη 26 Μαρτίου, το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα με όλα τα μέτρα προφύλαξης, του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και χθες 28 Μαρτίου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το δείγμα είναι θετικό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέλλος, χαρακτήρισε το περιστατικό αναμενόμενο, δυστυχώς, όπως υπογράμμισε. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και στην Κόρινθο, σημείωσε, αν και οι Κορίνθιοι κράτησαν πολλές ημέρες “Θερμοπύλες”.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας ο 25χρονος έχει έρθει από Αγγλία, έχει εξοχικό στην περιοχή και τέθηκε οικειοθελώς σε αυτοαπομόνωση. Με το μόνο άτομο που έχει έρθει σε επαφή είναι η μητέρα του η οποία μπήκε και αυτή σε καραντίνα.