ΚοινωνίαΑρχείο

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστάνε στο Δήμο Ναυπλιέων

Ανάσα για τους εμπόρους που χρωστάνε στο Δήμο Ναυπλιέων έδωσε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (Πέμπτη 29/5/2014), όπου και αποφάσισε να αποδεχθεί τις διατάξεις του Νόμου 4257/14, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών σε διάφορες κατηγορίες οφειλετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις ή εφάπαξ, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, με το δικαίωμα έκπτωσης 10% (στην περίπτωση της εφ’ άπαξ καταβολής) και με μείωση του ποσού της οφειλής (σε ορισμένες περιπτώσεις).

Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τον Δήμο Ναυπλιέων, από οποιαδήποτε αιτία, (με εξαίρεση τα πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών), βεβαιωμένες μέχρι τις 31/12/2009.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές από:

-Τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων,
-Τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων,
-Δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές και πρόστιμα Κ.Ο.Κ.

Οι βεβαιωμένες οφειλές από τέλη χρήσης κοινοχρήστων, μειώνονται σε ποσοστό 70%  τόσο στο τέλος όσο και στο πρόστιμο και διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής μπαίνει επιπλέον έκπτωση 10%.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλών ο μέγιστος αριθμός δόσεων που μπορεί να ζητήσει ένας δημότης είναι ως 24 μήνες με ελάχιστο ποσό δόσης τα 150 ευρώ.
Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων, υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.
Η διαδικασία της ρύθμισης των χρεών πολιτών από παλιότερα χρόνια με βάση το ευνοϊκό καθεστώς που έχει ψηφιστεί, τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα  και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 14 Αυγούστου 2014.
Για βεβαιωμένες οφειλές από 01/01/2010 ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 51 Ν.4257/14.