ΟικονομίαΑρχείο

Έτοιμη η εφαρμογή για τα δωρεάν Tablets και Laptops

Άνοιξε η εφαρμογή για την δωρεάν παροχή τάμπλετ, λάπτοπ και Ίντερνετ, αλλά μόνο τυπικά προς το παρόν, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης είναι να διαβάσει τις οδηγίες… Ο δικτυακός τόπος στον οποίο θα πραγματοποιείται η σχετική διαδικασία, είναι το www.e-inclusion.gr

Η παροχή αφορά τους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

– να αποκτήσουν και να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2015 με την παροχή συνδρομής για  ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή, ή κινητή (mobile) ή δορυφορική).

– να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

– να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά– σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και  του διαδικτύου.

Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιχορήγησης με τη μορφή κουπονιού (Επιταγή ψηφιακής Αλληλεγγύης). Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι μέχρι και την 30 Ιουνίου 2015.

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν έκδοση και χρήση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης θα ανακοινωθούν σύντομα με τη δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης από το ΤΕΕ.