ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης 2014, μια μικρή αποτίμηση

Μετά από ένα χρόνο προσπάθειας και δουλειάς με τη συγκινητική συμμετοχή αλληλέγγυων , με τη μεγάλη πρακτική βοήθεια όταν χρειάστηκε από φίλους και την ουσιαστική στήριξη των περισσότερων συλλόγων και κάποιων καταστημάτων της Αργολίδας συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος όγκος υλικών για τους άπορους κρατούμενους των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου.

Σε ένα χώρο χωρητικότητας 320 ατόμων στοιβάζονται σήμερα 670 κρατούμενοι, πολύ μεγάλος αριθμός των οποίων (350) είναι άποροι , μετανάστες ή με μηδενική συγγενική υποστήριξη και η στέρηση της ελευθερίας τους υπό την αιγίδα του αδιάφορου και κρυμμένου πίσω από την οικονομική κρίση κράτους , συνεπάγεται ευθέως και τη στέρηση της αξιοπρέπειάς τους. Η υπερπλήρωση είναι ο εύσχημος τρόπος για να περιγραφεί το στοίβαγμα ανθρώπων σε υπερδιπλάσιο αριθμό από τον ανεκτό ώστε να θεωρούνται οι συνθήκες κράτησης στοιχειωδώς ανθρώπινες.

Για την ενημέρωση του κόσμου της Αργολίδας η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης έκανε μια εκδήλωση τον Απρίλιο στο Τριανόν στο Ναύπλιο και οργάνωσε τραπεζάκια στήριξης . Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών των άπορων φυλακισμένων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου συγκεντρώσαμε με τις παραπάνω παρεμβάσεις , πολλά αναλώσιμα είδη και ρουχισμό τα οποία σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία των φυλακών , δόθηκαν χέρι με χέρι στους κρατούμενους που είχαν ανάγκη, σε διανομές που κάναμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μιλώντας με αριθμούς, συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν 550 σαπούνια , 45 κιλά σκόνη πλυσίματος , 250 οδοντόκρεμες , 250 οδοντόβουρτσες , 60 λίτρα σαμπουάν-αφρόλουτρα και πολλά άλλα αναλώσιμα είδη σε μικροποσότητες όπως ξυραφάκια , αφροί ξυρίσματος , μπατονέτες κλπ. Ακόμη πολύ μεγάλη ποσότητα ρουχισμού , υπόδησης , κλινοσκεπασμάτων , πετσετών και βιβλίων . Επίσης μοιράστηκαν 65 τηλεκάρτες. Πριν τις γιορτές στο τελευταίο τραπεζάκι στήριξης συγκεντρώθηκαν 40 κιλά μελομακάρονα τα οποία παραδόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία στις 23 Δεκεμβρίου.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη τον Ιατρικό Σύλλογο, το Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργολίδας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφ. Ενότητας Αργολίδας, το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων , την ΕΛΜΕ Αργολίδας και τη Μητρόπολη Αργολίδας. Επίσης τα καταστήματα Φούρνος Δ.ΜωραΪτης, Αρτοποιία Στεφανόπουλος, Αλεύρι και Ζάχαρη, Βασμάρτος(Βασ.Μάρκου), Γλυκό Παιχνίδι, Τουλίπα, Φιλοκαλία, Φρουτεμπορική Λεβεντογιάννης, Αρτοποιείο Σταματοπούλου Μ., Αρτοποιείο Καλύβας Σταμ., Αθανασόπουλος, Αρτοποιείο Thodhori Aristidhis, Sweet Cookies, Chocola, Sweet Home, Dolce, Mini Market Παπαιωάννου Αικ. , Ξηνταρόπουλος , ΠαΪβανάς, Άστρο, Αφοι Κουρουνιώτη και Αποθήκη ειδών καθαρισμού Κατσώρης-Κατσώρης-Κωστόπουλος.

Η ευαισθητοποίηση , η συμβολή και η στήριξη του κόσμου της Αργολίδας υπήρξε συγκινητική και ευχαριστούμε κάθε αλληλέγγο, φίλο, γνωστό ή άγνωστο , ξεχωριστά για την προσφορά του. Η ανάγκη στήριξης των κρατουμένων είναι συνεχής , αδιάλειπτη και σε πολλά επίπεδα και υπολογίζουμε στη βοήθεια όλων σας για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους.

Μπαίνοντας το 2015, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., συνδιοργανώνουμε με το καφέ Κεντρικόν και σας περιμένουμε, μουσική εκδήλωση με τίτλο “Αξιοπρέπεια χωρίς εξαιρέσεις” με πολλούς ντόπιους και όχι μόνο, καλλιτέχνες οι οποίοι θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς με σκοπό την επιτόπου σε χώρο του μαγαζιού, συγκέντρωση απαραίτητων αναλώσιμων ειδών ατομικής υγιεινής και τηλεκαρτών για τους άπορους φυλακισμένους.

Καλή δύναμη σε όλους για τη νέα χρονιά με την αλληλεγγύη για όπλο μας!

 

ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ