ΡεπορτάζΑρχείο

Απαράδεκτες εικόνες ανευθυνότητας στην Αργολίδα

Μια ματιά στο χώρο πάρκινγκ πολλών σουπερμάρκετ είναι αρκετή να μας πείσει πως όλοι αυτοί που φοβούνται μήπως μολυνθούν από άλλους δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μολύνουν όλους τους άλλους.

γάντια

 

Σε μια χώρα όπου το αίσθημα της αλληλεγγύης περιορίζεται σε μερικές αναρχικές ομάδες και μερικούς ακόμα μικρούς κύκλους πολιτών. Σε μια χώρα όπου η ελεημοσύνη γίνεται επίδειξη υπεροχής και νεοπλουτισμού, εξαιρουμένων μερικών προσπαθειών της Εκκλησίας.

Σε μια χώρα που η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο περνά μέσα από ΜΚΟ και πολιτικούς μηχανισμούς, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς το πνεύμα της ατομικότητας που διακατέχει τους υπηκόους αυτού του κράτους.

Μπαίνουν στα σουπερμάρκετ, αγοράζουν κωλόχαρτα σωρηδόν λες κι απ αυτά θα αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Προσέχουν να μην βήξει κανείς, φοράνε προστατευτικά γάντια γιατί όλοι είναι ύποπτοι εκτός απ τους ίδιους, και μόλις βγουν τα πετάνε δίπλα από το αυτοκίνητό τους.  

γάντια

Ας το αντιληφθούν επιτέλους πως η συμπεριφορά όλων θα πρέπει να είναι τέτοια σαν να είναι οι ίδιοι ασθενείς, αλλιώς εγκληματούν εις βάρος της υγείας όλων μας. Και μην ξεχνάμε ότι τα γάντια και οι μάσκες να πετιούνται στον κοινό κάδο σκουπιδιών κι όχι σ αυτόν της ανακύκλωσης.