ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γκιολής: Εμείς θα πέσουμε τελευταίοι – Η Κορινθία στην εποχή του κορωνοϊού

Εμείς όπως λειτουργούμε σαν οικογένεια με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δηλώσαμε παρών και είπαμε ότι θα πέσουμε τελευταίοι. Έτσι λοιπόν είμαστε εδώ, κάθε μέρα από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Είμαι έξω συνέχεια, στις επιχειρήσεις, στον κόσμο, στις λαϊκές αγορές.

Με αυτή τη φράση ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής δίνει στο στίγμα της καθημερινότητας εν μέσω της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στη συνέντευξη που έδωσε στο anagnostis.org και τον Άκη Γκάτζιο.

Γιατρός ο ίδιος, γνώστης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας αναλώνεται αυτό το διάστημα εκτός των άλλων σε αυτό το ζήτημα και αναφέρεται παράλληλα στα 5 κρούσματα που υπάρχουν στην Κορινθία:

Σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και ενημέρωση που έχω από το διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, σε όλα τα θετικά κρούσματα έχει γίνει ιχνηλάτηση στους συγγενείς τους και στα άτομα που ήρθαν αρκετές μέρες πριν σε επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Τάσος Γκιολής πριν εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ήταν γιατρός στα επείγοντα του νοσοκομείου Κορίνθου και αυτό το ρόλο κατά κάποιον τρόπο συνεχίζει ουσιαστικά να τον έχει και σήμερα, αφού – όπως λέει – η επαφή του συνεχίζει να είναι καθημερινή με το νοσοκομείο και με τα Κέντρα Υγείας.

Επισημαίνει ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου δεν είναι για μαζικά κρούσματα, προσθέτοντας ότι  δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναφέρεται στην ενίσχυση των δομών Υγείας του νομού από την Περιφέρεια

Ξεκινάμε άμεσα με το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας, ενισχύουμε με ιατρικό εξοπλισμό το νοσοκομείο Κορίνθου για να βγει πιο ενισχυμένο την επόμενη μέρα, μετά την κρίση.

Παράλληλα δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της νόσου στην Πελοπόννησο και τη χώρα:

Εμπιστεύομαι τους Έλληνες γιατρούς, γιατί έχουν εκείνη την κατάρτιση και την τεχνογνωσία που ίσως άλλοι συνάδερφοί μας στο εξωτερικό να μην την έχουν.
Βλέπω μεγάλη υπευθυνότητα από τον κόσμο. Ο κόσμος ξέρει ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις, ξέρει ότι πρέπει να μείνει σπίτι και να βγει μόνο για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Αναφορικά με την οικονομία στην Κορινθία υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλοί αγρότες:

Τα χωριά μας αναστενάζουν. Οι αγρότες έχουν την πραμάτεια τους στο χωράφι, άλλοι στο ψυγείο. Ήταν περίοδος που θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους. Προσπαθώ να είμαι δίπλα τους, να τους πω να βρουν άλλες λύσεις, άλλες διεξόδους.