ΕλλάδαΑρχείο

Κορωνοϊός: 72 νέα κρούσματα – 2.081 συνολικά – 93 οι νεκροί

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, 72 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ υπήρξαν ακόμα 3 θάνατοι, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 93.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με έπαφή με ήδη γνωστά κρούσματα. Την ίδια ώρα 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 15 εξήλθαν από την εντατική.   

Από τις 93 ανθρώπους που έχουν χάσεις τη ζωή τους από τη νόσο, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη. Συνολικά έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 37.344 δείγματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε επίσης για τα τεστ του ΕΟΔΥ στην δομή αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως είπε τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν, και αυτή ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.